Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio novčana sredstva za pomoć potresom pogođenoj Sisačkoj biskupiji

„Blaženije je davati, negoli primati. Zahvaljujemo Bogu što nas je učinio blaženima u darivanju, a ne u primanju”, poručuju iz Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio je 29. siječnja Caritasu Sisačke biskupije prikupljena novčana sredstva za pomoć potresom pogođenim područjima…

Neposredno nakon potresa u Sisačkoj biskupiji nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đuro Hranić uputio je 30. prosinca 2020. godine Okružnicu svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije za prikupljanje novčane pomoći za Sisačku biskupiju koja je stradala u potresu. Akcija prikupljanja provedena je nedjelje 3. i 10. siječnja 2021. godine, a prikupljeno je 1.200.500,53 HRK. Osim župa, svoje dobrovoljne novčane priloge preko Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dale su pojedine pravne i fizičke osobe od 98.287,01 HRK, odnosno sveukupno je prikupljeno: 1.298.787,54 HRK.
Treba napomenuti da je Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uplatio 500.000,00 HRK za Sisačku biskupiju kao pomoć za stradale u potresu, pa trenutačna novčana pomoć biskupiji Sisak iznosi 1.798.787,54 HRK.
Prema evidenciji dobivenoj od župa Đakovačko-osječke nadbiskupije 1 župa je svoju prikupljenu novčanu pomoć u visini od 26.300,00 HRK poslala izravno na račun Sisačke biskupije ili Caritasa Sisačke biskupije.
U dogovoru s Caritasom biskupije Sisak, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije do sada nije prikupljao materijalna dobra u vidu odjeće, obuće, hrane i drugoga. No, određeni broj župa samoinicijativno je prikupljao materijalnu pomoć i dostavio najpotrebitijima. Prema prikupljenim informacijama župe Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirale su u proteklom razdoblju prikupljanje humanitarne pomoći u naravi, koja je poslana Caritasu ili pojedinim župama Sisačke biskupije.
Blaženije je davati, negoli primati. Zahvaljujemo Bogu što nas je učinio blaženima u darivanju, a ne u primanju”, poručuju iz Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet + 16 =