Čaj od divizme pomaže kod neugodnih simptoma bronhitisa – pripremite ga sami…

Divizma je biljka koja se od davnina koristi za  liječenje bolesti dišnog sustava pa je tako idealna za liječenje bronhitisa...

foto: Shutterstock
Podijeli

Prirodni pripravci su dobrodošla pomoć za smirivanje simptoma bronhitisa!…

Povećana proizvodnja sluzi i iskašljavanje, osjećaj boli u prsima, grlobolja i temperatura mogu biti prvi simptomi bronhitisa, donosi ordinacija.

Bronhitis je najčešće izazvan pojavom virusa, a kako su virusne infekcije najučestalije u jesen i proljeće, pravo je vrijeme za zaštitu organizma od ove neugodne pojave koja se najčešće liječi preparatima prepisanim od strane liječnika, odmorom i pripravcima koji će olakšati kašalj.

Osobe sklone upalama gornjih dišnih puteva moraju posvetiti dodatnu pažnju zaštiti i prevenciji. Pušenje je tako strogo zabranjeno, a i boravak u prostorijama s onečišćenim zrakom.

Boravak u okruženju sa zdravim klimatskim uvjetima je preporučljiv. Posebnu pažnju obratite na zaštitu imuniteta koji je  jak saveznik zdravlja pa pripazite da u organizam unosite namirnice koje ga štite i jačaju.

Ako vas je bronhitis već “napao” priuštite si dovoljno odmora, ne zaboravite na veće količine tekućine i koristite ovlaživač zraka koji će olakšati iskašljavanje i oslobađanje sluzi. Uz lijek za iskašljavanje koji se može nabaviti u svakoj ljekarni, razne pripravke možete pripremiti i sami u svojoj kuhinji. Čaj od lovora i divizme se smatraju najboljom pomoći za olakšavanje simptoma bronhitisa.

Čaj od divizme

Divizma je biljka koja se od davnina koristi za  liječenje bolesti dišnog sustava pa je tako idealna za liječenje bronhitisa.

Priprema i konzumacija čaja:

U šalicu vrele vode stavite žlicu ili dvije suhog lišća divizme te ostavite poklopljeno 10 minuta. U danu možete popiti do 3 šalice ovako pripremljenog čaja. Po želji dodajte žličicu meda koji će također olakšati kašalj.

foto: Shutterstock

H.H.

Podijeli