Čačić: Zabijamo malo, ali i primamo još manje golova

"Svaka je utakmica važna, isto kao što je bila i zadnja protiv Kosova. Turska će učiniti sve ne bi li se približila barem drugoj poziciji. Hrvatska će nastojati, kao i protiv svih suparnika, doći do dobrog rezultata...

foto/fah
Podijeli

Hrvatska i Turska dobro se poznaju, znamo gdje prijete najveće opasnosti i što treba pokušati limitirati, kazao je uoči kvalifikacijske utakmice za SP 2018 Turska-Hrvatska u Eskisehiru hrvatski izbornik Ante Čačić. 

Hrvatska na stadionu u Eskisehiru odrađuje završni trening, a izbornik Čačić o početnoj će postavi odlučiti na dan utakmice, s obzirom na specifičnu situaciju po završetku ogleda s Kosovom.

“Moram vidjeti kakve će biti reakcije igrača i nakon posljednjeg treninga. Evidentno je da postižemo malo pogodaka u prosjeku, ali primili smo u kvalifikacijama svega dva pogotka, i to oba iz prekida – iz odbijene lopte od živog zida protiv Turske i ramenom nakon kornera na Islandu”, podsjetio je izbornik.

“U veznoj liniji imamo igrače iz vrhunskih klubova u kojima su napadači predodređeni za golove, tako da ih naši veznjaci ne postižu mnogo. Stoga mi za golove uvelike ovisimo o Mandžukiću, koji igra drugu poziciju u Juventusu, i Nikolu Kaliniću, koji tek hvata pravu formu. Za očekivati je da će realizacija proraditi, ali dobro je i ako ostane ovako – da postižemo jedan gol po utakmici, a ne primimo niti jedan”, dodao je.

Čačić je svjestan važnosti utakmice za oba suparnika, a eventualna pobjeda može itekako približiti Vatrene željenom cilju, plasmanu u Rusiju.

“Svaka je utakmica važna, isto kao što je bila i zadnja protiv Kosova. Turska će učiniti sve ne bi li se približila barem drugoj poziciji. Hrvatska će nastojati, kao i protiv svih suparnika, doći do dobrog rezultata. Teško mi je bilo što prognozirati, i isključivo sam usredotočen na svoju momčad”.

Turska i Hrvatska igraju u utorak s početkom u 20.45 sati.H

D.J.


Podijeli