Butković o velikim poteškoćama u HT-u: Ne radi o ugrozi nacionalne sigurnosti ali je to sigurnosni problem

"Ne bih rekao da je to ugroza nacionalne sigurnosti ali da je sigurnosni problem to da. Kontaktirao sam upravu HT-a rekli su mi da je došlo do određene softverske greške, da se to sad otklanja i da se polako stvari vraćaju u normalu"...

Podijeli

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u povodu poteškoća nastalih s HT-ovom fiksnom i mobilnom telefonijom zbog kojih su satima bile nedostupne i hitne službe, kako se ne radi o ugrozi nacionalne sigurnosti ali je to sigurnosni problem…

“Ne bih rekao da je to ugroza nacionalne sigurnosti ali da je sigurnosni problem to da. Kontaktirao sam upravu HT-a rekli su mi da je došlo do određene softverske greške, da se to sad otklanja i da se polako stvari vraćaju u normalu”, rekao je Butković.

Smatra i kako se spajanje sa dežurnim službama treba vršiti preko više operatera a ne preko jednoga. “To je  ono na čemu moramo raditi sada da se ovakve stvari u budućnosti ne dogode”, rekao je.

HT je poslijepodne izvijestio da je otklonjen kvar koji je uočen u 10,15  te je prouzročio višesatni problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge te je počeo proces uspostave tih usluga, a prioritet su hitne službe dok se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje uskoro.

Hrvatski Telekom (HT) izvijestio je iza 17 sati da je otklonjen kvar koji je prouzročio viešesatni problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge te je počeo proces uspostave tih usluga, a prioritet su hitne službe dok se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje uskoro.

Podsjetimo;

Hrvatski Telekom (HT) u utorak je nešto prije podneva zabilježio poteškoće u radu mobilnih i fiksnih usluga.

Više korisnika im se javilo kako bi ih obavijestili o tim poteškoćama na što su im iz HT-a odgovorili da su upoznati s problemom te da rade na njegovom uklanjanju.

Iz HT-a su za portal ICTbusiness.info rekli da je do smetnji pri uspostavi glasovnih poziva u mobilnoj i fiksnoj mreži došlo zbog problema na signalnim čvorovima.

Iz Grada Zagreba su obavijestili da zbog tehničkih problema HT-a sve fiksne telefonske linije zagrebačke Hitne pomoći trenutno nisu dostupne.

D.K.


Podijeli