Podijeli

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj prozvao je u petak čelnika HNS-a Ivana Vrdoljaka za nanošenje “ogromne štete Hrvatskoj”, jer je kao ministar gospodarstva u Vladi Zorana Milanovića donio odluku kojom milijarda i pol kuna subvencija godišnje “odlazi u džepove” stranim investitorima.

Bulj je to rekao u saborskoj raspravi o Vladinoj Uredbi o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, kojom su propisane poticajne cijene za električnu energiju iz obnovljivih izvorima te uređuje obveza opskrbljivača električnom energijom da preuzimaju električnu energiju od povlaštenih proizvođača po reguliranoj otkupnoj cijeni od 0,42 kune po kilovat satu, javlja N1.

“Za milijardu i pol kuna subvencija koliko plaćamo stranim investitorima, na svakom objektu u Hrvatskoj mogli su se izgraditi solarni paneli”, poručio je Bulj.

Kritikama se pridružio i nezavisni Vlaho Orepić, koji je kazao da sadašnji model nema logike jer je tržišna cijena energije niža od regulirane otkupne cijene.

“Država je intervenirala na način da se 20 posto energije nabavlja po višoj cijeni nego se ona prodaje krajnjem korisniku, tu nema nikakve logike”, rekao je Orepić.

Zastupnici su u petak raspravili još nekoliko uredbi koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti, čime su zaključili ovotjedni rad.

A.K.


Podijeli

4 KOMENTARI

  1. Nemojte tako,Vrdoljak je imao najbolje namjere..Naime 2546 godine,HNS kao vladajuca stranka investirat ce u proizvodnju pijeska u Saudijskoj Arabiji…
    Tim ulaganjem Hrvatska ce biti najveci priozvodjac za bacanje pijeska u oci..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri + devet =