BULJ OTKRIVA VELIKU PREVARU: Praćenje mobitela zbog korone je izlika, pravi razlog je puno mračniji!

Pravi razlog predloženog zakona je daljnje olakšavanje masovnog postavljanja 5G pod izlikom stvaranja operaterima tehničkih mogućnosti za praćenje...

Podijeli

“Europska komisija potvrdila je kako nema obaveze uvođenja 5G”, objavio je na svom Facebook profilu Miro Bulj koji opravdano tvrdi kako je Hrvatska omogućila teleoperaterima da postavljaju bazne stanice bez građevinske dozvole te da je pravi razlog prijedloga Vlade da se građani prate putem mobitela, uvođenje 5G mreže, a sve to samo radi profita teleoperatera dok se još ne znaju stvarne posljedice povećanog zračenja koje dolazi s porastom broja baznih stanica…

Regija Bruxelles zaustavila je 5G “jer građani nisu pokusni kunići čije se zdravlje prodaje za profit”, kao i Švicarska koja ne dopušta povećanje zračenja zbog zabrinutosti za zdravlje. Kanton Geneva uveo je trogodišnji moratorij na sve nove 4G i 5G bazne stanice, Slovenija je odgodila Strategiju o novim frekvencijama nakon što je ministar javno postavio pitanje mogućih štetnih učinaka. Aukcije 5G frekvencija zaustavile su Austrija, Češka, Španjolska i Portugal.

Ali Hrvatska nastavlja s 5G, sluša jedino teleoperatere i brine samo o njihovom profitu.

Da se ne bi krivo shvatilo, apsolutno podržavam digitalnu eru i povezivanje Lijepe naše, ali ne na način kako to sada rade teleoperateri, agresivnim povećavanjem broja baznih stanica – već osiguravanjem svakom kućanstvu kvalitetne optičke infrastrukture koja ne zrači, odnosno “optika do doma “( Fiber to the Home (FTTH)).

Porastom broja baznih stanica povećava se zračenje za koje se još uvijek ne znaju sve štetne posljedice po ljude i okoliš. Znaju se samo enormni profiti telekom sektora koje oni izvlače iz Hrvatske.

Sad se pokušava iskoristiti koronu, kako bi se uvelo praćenje mobitela, uz izgovor nadzora nad građanima koji krše mjere izolacije. Kao da svakome nije jasno da će nesavjesni građani ostavljati mobitele doma. Pravi razlog predloženog zakona je daljnje olakšavanje masovnog postavljanja 5G pod izlikom stvaranja operaterima tehničkih mogućnosti za praćenje. A iz prakse nažalost, znamo kako jednom postavljena bazna stanica ostaje i nesmetano radi, (u pravilu i bez uporabne dozvole), bez obzira na prosvjede građana, jedinica lokalne samouprave i pravomoćna rješenja o uklanjanju.

Ne zaboravimo da teleoperateri ne poštuju zakon prilikom postavljanja baznih stanica.

U Hrvatskom saboru sam predstavio ZAKON kojim bi se obvezalo teleoperatere da prilikom postavljanja baznih stanica moraju imati građevinsku dozvolu, ali Vlada Republike Hrvatske je taj prijedlog odbila, pa Hrvatska i dalje ostaje jedina EUROPSKA zemlja u kojoj teleoperateri ne trebaju građevinsku dozvolu za postavljanje baznih stanica.

I za kraj, nakon potresa koji nas je, nažalost, zadesio u Zagrebu, kada su preteški dimnjaci bili razlogom masovnih šteta na krovovima, postavlja se pitanje da li itko razmišlja o mogućim posljedicama po statiku zgrada kada se tone i tone željeza i opreme stave neki od starih krovova u centru grada?

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here