Brodogradilišta “pojela“ i novce za obnovu Vukovara

Jakovčić i njegova svita čitavo je vrijeme znala za pljačku u brodogradilištima, baš kao što su znali i gotovo svi koji su bili ili jesu na vlasti...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Kontraverznog  i notornog Ivana Jakovčića, politikanta, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina, i ostale drugove i gospodu u Istri, ali i hrvatskim Vladama, treba pitati kako je to moguće, da se za obnovu ratom uništenog  i razrušenoga Vukovara dosad izdvojilo 8-9 puta manje nego za (propala) dva brodogradilišta? To pitanje postavio je i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, koji je također rekao da su se „godinama ogromni novci (oko 35 milijardi kuna!) ulagali u razvijenu Istru koja nije bila ratom razrušena, dok su ratom stradala područja dobivala puno manje nego što su trebala i morala. Pored toga, sada će se u stečaj brodogradilišta morati uložiti dvostruko više nego u cjelokupnu obnovu Vukovara“ – istaknuo je prvi čovjeka ovoga  Grada.

To naravno nema nikakve veze s radnicima brodogradilišta, koji još čekaju plaće, koji su mjesecima radili badava. Oni su u cijeloj toj igri, nezasluženo, najlošije prošli.

S druge pak strane, neprestano se priča i govori kako nema novaca, pa čak ni za lijekove. Da bi se spasio život jedne male djevojčice moraju se organizirati humanitarne akcije i moljakati ljude da daju koju kunu!

Jakovčić i njegova svita čitavo je vrijeme znala za pljačku u brodogradilištima, baš kao što su znali i gotovo svi koji su bili ili jesu na vlasti. Nu, dok je ratom razrušena Slavonija, ali i ne samo ona, grcala u gubicima, u Puli i Rijeci čitavo su se vrijeme umjesto s propalim financijama „borili“ protiv „ustaša“, a poglavito hrvatskih domoljuba ala Marko Perković Thompson, kojima ni za živu glavu ne dozvoljavaju da za razliku od srbijanskih “dugmetara“ nastupaju  u „njihovoj“ Areni!

I što ćemo sad? Bivši legendarni Istarski župan uz blagoslov politike zasad je  „sklonjen“ u Europski parlament, tako da pretpostavljamo „nema vremena“ ni za  skrb za neka sela koja je navodno kupio u Istri.(Čijim novcem?)

Njegov zamjenik, poznati „antifašist“, kao i notorni gradonačelnik Pule, neprestano bacaju drvlje i kamenje na Zagreb, odnosno hrvatsku Vladu i traže još, još milijardi, uopće se ne pitajući, kako to da za primjerice radnike Borova u Vukovaru nema novaca, a za propala brodogradilišta „mora“ biti?

Istina, sad su neke menagere brodogradilišta uhitili, ali većina ljudi to smatra čistom „sprdačinom“ i pita se pita: a što je s nalogodavcima, odnosno onima koji su propalim brodogradilištima odobravali milijarde eura, i koji očito nikada nisu pitali u čije se džepove slijevaju toliki novci?

Jakovčića i njegove satelite što prije također treba pitati i: što su radili u ratu, odnosno jesu li ikada čuli za razrušeni Vukovar?

I još samo to: Kata Šoljić, majka koja je u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata izgubila četiri sina i veliki broj svoje obitelji, svojedobno me zamolila da u ime braniteljske udruge pitamo  tadašnjeg župana Jakovčića, jel bi joj omogućio da jednom i ona vidi te Brijune, da upozna tog navodnog ratnog dezertera Šerbedžiju, koji godinama sa svojom obitelji „caruje“ na tom otoku?

Pisali smo mu nekoliko puta. Ali, na takva pitanja taj nikada nije odgovorio.

Hoće li ga sada, kao što to često radi Damir Kajin, ipak netko pitati: odakle mu milijuni eura?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

4 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + šesnaest =