Brod „Galeb“ pretvorite u muzej komunističkih zločina

A to kako je živio Tito, njegova obitelj i suradnici, u vrijeme komunizma, već smo se nagledali, a pored toga o tome su objavljene i brojne knjige i snimljeni brojni igrani i dokumentarni filmovi...

Podijeli

Nekima u Hrvatskoj je iznimno stalo da nekadašnji brod Josipa Broza Tita „Galeb“, o kojem skrbi Grad Rijeka, bude mjesto gdje će se učiti jugoslavenska povijest, ali ne onakva kakva je bila, već „ušminkana“ i krivotvorena. Oni su u svezi toga uspjeli i da  „Galeb“ postane zaštićeno kulturno dobro, pa je s tim u svezi i Europska unija odobrila financijska sredstva  da ponovno što jače  zasije krvava  komunistička zvijezda petokraka, i to u središtu „crvene Rijeke“…

Međutim, s obzirom da su ovih dana samo iz jame Jazovke iskopane kosti 814 žrtava, koje su potukli, pa čak i žive bacali u tu jamu Titovi partizani i to bez suda i suđenja nakon (!) 1945. bilo bi dobro i poželjno da se brod „Galeb“ pretvori u Muzej komunističkih zločina, pa da brojni posjetitelji umjesto luksuznih apartmana Tita i Jovanke baš na tom mjestu mogu razgledati pregršt eksponata iz Jazovke, ali i iz drugih masovnih gronica, poput onih iz Maceljske šume, ali i niza tzv. Križnih puteva. Dakle, tu bi trebalo izložiti razno oružje, sjekire, lopate, noževe, žice, fotografije, filmove i štošta drugo što je vezano uz Tita i partiju nakon (!) završetka Drugog svjetskog rata, da se posjetitelji, ali prije svih mladi mogu „uživo“ upoznati kako se i na koji način u to vrijeme obračunavalo s „klasnim neprijateljem“. (Neki notorni SDP-ovac možda bi i za zločine nakon završetka Drugog svjetskog rata rekao da je za sve kriva – rakija!).

A to kako je živio Tito, njegova obitelj i suradnici, u vrijeme komunizma, već smo se nagledali, a pored toga o tome su objavljene i brojne knjige i snimljeni brojni igrani i dokumentarni filmovi.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća borili smo se protiv Jugoslavije. U tom Domovinskom ratu poginulo je oko 15 tisuća Hrvata, dok ih je na stotine tisuća bilo ranjeno i ostalo bez krova nad glavom, što znači da tada nismo željeli Tita ni bivšu državu.

Zašto bi sada morali i trebali gledati kako je  „lijepo bilo živjeti s Titom“?

Tko hoće i dalje to gledati i o tome slušati neka ide u Kumrovec, gdje je i danas sve isto kao da je još uvijek na čelu države „Stari“, kako su ga neki od milja zvali.

Autor / Mladen Pavković


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here