Podijeli

Josip Brekalo, mladi reprezentativac Hrvatske i igrač Wolfburga, iznenadio je njemačku javnost protivljenjem pravilu njegovog kluba.Kapetani Vukova od početka ove sezone u svim kategorijama, od najmlađih uzrasta do seniora, te muškoj i ženskoj sekciji, na rukavu nose traku u duginim bojama, poznati simbol tolerancije prema LGBT zajednici.

Wolsburg je ovo pravilo ustanovio na inicijativu njegove kapetanice Nille Fischer i kako bi dokazao da je “sportsko društvo koje se zalaže za tolerantno društvo”, kako je rekao direktor Jorg Schmadke.

Traku duginih boja nose i oba kapetana muške seniorske momčadi, veznjak Josuha Guilavogui i kapetan Koen Casteels. Potonji ju je imao na rukavu za vikend u prvom kolu Bundeslige, tijekom pobjede 2:1 protiv Schalkea.

Ali, Brekalo (20), koji je igrao u prvoj momčadi na spomenutoj utakmici, poručuje da nikada ne bi omotao oko ruke traku s duginim bojama: “Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru.


Podijeli

15 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 20 =