Podijeli

TIHI PAKLENI, kako je nadimak našoj HRVATSKOJ rukometnoj reprezentaciji gluhih, koji su obranili naslov svjetskih prvaka. Uz to su naši zlatni dečki pokupili nagradu i za najboljeg golmana SP-a (Šagovac) te onu za najboljeg igrača prvenstva (Bošnjak).

Hrvatska je u finalu pobijedila Rusiju 29-22, no za Tihe paklene utakmica nije u startu dobro krenula. Bušila su nas dva ubojita vanjska Rusije, Čomajev i Dremkov, koji su utakmicu završili s ukupno 15 golova, no nakon 15. minute Hrvatska se ipak posložila u obrani i krenula igrati svoju prepoznatljivu igru.

Velike zasluge za to idu svakako i izborniku Sirotiću koji je na time-outu tražio da Crnojević igra flastera na najboljem ruskom igraču Čomajevu (utakmicu završio s devet golova) i od tad je sve krenulo na bolje. Na odmor je Hrvatska otišla s minimalnom prednosti (12-11), a nakon što se razbranio Dean Šagovac, Rusiji više nije bilo spasa.

Naš najbolji strijelac bio je Tomislav Bošnjak s 10 golova, a spomenuti dvojac ujedno je pobrao i pojedinačne nagrade i u Hrvatsku se vraća s titulama najboljeg golmana i najboljeg igrača prvenstva.

Na drugom po redu SP-u u muškoj je konkurenciji nastupalo osam zemalja gdje su HRVATI bili najbolji, dok su kod djevojaka prvakinje Dankinje.

D.J.


Podijeli

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × jedan =