Bravo majstore!! Fantastični Hrvat Tin Srbić osvojio olimpijsko gimnastičko srebro!

Hrvatska osvojila osmu olimpijsku medalju!...

Tin Srbić-foto-twitter
Podijeli

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nevjerojatno i gotovo bez pogreške izveo je zahtjevnu vježbu 6.5. Sve elemente izveo je odlično, a zaskok je bio sjajan i ukopan! Osvojio je ocjenu visoku 14.900!…

Ovo mu je prva olimpijska medalja, ukupno osma za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama. Naš gimnastičar nastupio je 6. od 8 natjecatelja koji su se plasirali u finale.

Svjetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Stuttgartu dvije godine kasnije te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima (2019., 2020.) tako je stigao i do svoje prve olimpijske medalje.

Bolji od njega bio je samo Japanac Daiki Hashimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U finalu je osvojio zlato s ocjenom 15.066, dok je broncu osvojio Rus Nikita Nagornji s 14.533.

Tin Srbić-Olimpijsko srebro na OI Tokio 2020

Odlično se osjećam. Imao sam između kvalifikacija i finala samo jednu vježbu koju ću raditi u finalu, bila je dobra, bio sam zadovoljan. Nema kalkulacija bez obzira na to što nastupam šesti. Idemo s vježbom 6.5 i to je to. Nema uopće drugog izbora. Napravio sam je u životu dovoljno puta. Isprobao sam je i u lipnju u finalu Svjetskog kupa u Osijeku. Spremna je –  rekao je Srbić uoči finala.

D.J.

 


Podijeli