Brat vozača: ‘On uopće ne pije, a vozi 40 godina. Izgubljen je’-mislim da me nije prepoznao…

PROPISANA KAZNA I DO 15 GODINA...Vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su smrtno stradale dvije učenice 7. razreda...

Podijeli

Brat vozača kamiona koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u petak na A3, rekao je da mu je teško bilo pojmiti da mu je brat bio u nesreći… 

– On se bavi vožnjom od svoje desete godine. Profesionalni vozač je 40 godina i trebao je da ide u mirovinu. Međutim, što se desilo nikako ne mogu shvatiti niti s nečim usporediti da povežem. Jedina stvar, može biti ljudski faktor, tehnički faktor, što je u pitanju ne mogu reći – rekao je brat koji je došao iz Austrije.

Brat vozača-imam osjećaj da me nije prepoznao

– Imam osjećaj da me nije niti prepoznao. On je totalno izgubljen. Pogledao me, što da kažem – rekao je. Dodao je da se sa svojim bratom zadnji put čuo za Uskrs.

– On ne pije uopće. Znam da je bio u Beogradu, da se vratio, da je spavao u Županji – rekao je i dodao da je ovog mjeseca imao dovoljno odmora.

– Što je u pitanju? Crna minuta, crna sekunda – pitao se.

Podsjetimo, vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom kamionom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su smrtno stradale dvije učenice 7. razreda, a teško su ozlijeđene dvije mlade žene. Vozača su u subotu odveli u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku gdje su predložili pritvor te ga prebacili na sud koji će odbiti ili potvrditi prijedlog.

Istražni sudac Županijskog suda u Sisku vozaču je odredio 30 dana istražnog zatvora. Vozača su otpratili u sisački zatvor oko 19 sati.

Vozač kamiona kazneno prijavljen; Božinović: Radi se vjerojatno o najtežoj kvalifikaciji

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke priopćenjem su izvijestili kako se teška nesreća dogodila kad je 59-godišnji muškarac upravljajući teretnim vozilom s priključnim zagrebačke registracije ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom. Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačke registracije i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje.

U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil bosanskohercegovačkih registracija i sletio na travnatu površinu gdje se zaustavio. Na mjestu događaja smrtno su stradale obje 14-godišnjakinje, dok su dvije ozlijeđene žene zbog ozljeda prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život. Naknadno je primljena obavijest da 26-godišnjakinja više nije životno ugrožena. Očevid na mjestu događaja vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem je nalogu oduzeto teretno vozilo, a po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku naložena je obdukcija poginulih osoba i toksikološko vještačenje krvi izuzeto od vozača.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku. Općinsko državno odvjetništvu u Sisku, koje je jučer provelo očevid, objavilo je na svojim internetskim stranicama da je dežurni zamjenik naložio provođenje izvida radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu novinarima u Zaprešiću da će policija u suradnji i po nalogu nadležnog državnog odvjetništva provoditi sve potrebne mjere kako bi se rasvijetlili svi detalji jučerašnje tragedije u kojoj s na odmorištu autoceste poginule dvije djevojčice i teško ozlijeđene dvije mlade žene.

Radi se vjerojatno o najtežoj kvalifikaciji iz kataloga kaznenih djela izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu, za što je zapriječena kazna od tri do 15 godina zatvora.

“Policija će u suradnji i po nalogu do provoditi sve potrebne mjere koje budu potrebne kako bi se rasvijetlio svaki detalja ove tragedije”, rekao je ministar medijima.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva + sedam =