Branitelji ogorčeni! Sramota! Zločinački major nepravomoćno dobio samo deset godina!Veljko Marić bez ijednog dokaza osuđen je na strašnih 12 godina zatvora!

U presudu mu nije pisalo da mu je olakotna okolnost njegova dob, kao Đukiću...

Podijeli

Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu osudilo je na ponovljenom postupku umirovljenog general majora zločinačke JNA Borislava Đukića na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. I to nepravomoćno!…

Sramota je blaga riječ.

Naime, ovaj ratni zločinac kriv je za organiziranje miniranja brane na akumulacijskom jezeru hidroelektrane Peruča, u dalmatinskom zaleđu, krajem siječnja 1993.

Osuđen je kao zapovjednik tzv. 221. motorizirane brigade Kninskog korpusa tzv. Vojske SAO Krajine.

Želio je srušiti branu HE Peruča s ciljem potpunog potapanja gradova Sinja, Omiša i Trilja pri čemu bi – procjenjuje se – smrtno stradalo najmanje 50 tisuća stanovnika i njihova imovina.

Naredio je da se u temelje brane postavi 20 do 30 tona eksploziva.

U svojem luđačkom naumu uspio je tek djelomično.

S druge pak strane, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata Veljko Marić bez ijednog dokaza pod optužbom da je 1991. u selu Rastovcu kod Grubišnog Polja navodno ubio jednog srpskog civila, u Beogradu je 2011. osuđen na strašnih 12 godina zatvora! Uz to, mora vratiti i ne malu odštetu  i sudske troškove plaćenu obitelji njegove navodne žrtve.

Nekadašnji zamjenik načelnika PU Sisačko-moslavačke Vladimir Milanković, kojeg su uhitili zajedno sa Đurom Brodarcom, (koji je teško osramoćen umro u zatvoru), po tzv. zapovjednoj odgovornosti dobio je prvo 8 godina, a poslije su mu povisili kaznu zatvora na – 10 godina koje je Milanković proveo u zatvoru!

I tako bi mogli branitelje svoga doma, Hrvate, redati u nedogled,  koje su hrvatski sudovi osudili na teške robije zbog navodnih ratnih zločina, a borili su se protiv srpskih i inih okupatora!

Bivšem generalu agresorske JNA Đukiću, za rušenje brane Peruća, sramotno niska nepravomoćna presuda od samo 10 godina…

Prilikom izricanja desetogodišnje kazne kao olakotnu okolnost Đukiću je uzeto u obzir njegova dob, bolest supruge i kćeri!

A želio je pobiti 50 tisuća nevinih Hrvata!

Njegov kolega, crnogorski admiral JNA Vladimir Barović, odbio je zapovijed bombardiranja primorskih gradova u Hrvatskoj te je radije sebi oduzeo život. Nije želio, kako je napisao u oproštajnom pismu, ratovati protiv bratskog naroda – Hrvata.

Nedavno smo bez vojnih počasti pokopali jednog od junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata Tomislava Merčepa. Njega su Hrvati osudili-teško bolesnog- na sedam godina robije, i to po tzv. zapovjednoj odgovornosti.

U presudu mu nije pisalo da mu je olakotna okolnost njegova dob, kao Đukiću.

Hrvatskom generalu Branimiru Glavašu već se godinama sudi…itd. i tako redom.

Kad je ratni zločinac Đukić uhićen u Crnoj Gori, njegovo izručenje je tražila i Republika Srbija.

Sva sreća da su ga Crnogorci izručili Hrvatskoj, jer u Srbiji bi kao i mnogi drugi njihovi ratni zločinci umjesto kazne dobio i svoju ulicu!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)Vezane vijesti;

Bivšem generalu agresorske JNA Đukiću, za rušenje brane Peruća, sramotno niska nepravomoćna presuda od samo 10 godina…


Podijeli