Branitelji od DORH-a traže pokretanje istrage protiv Milorada Pupovca zbog počinjenja kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske!

 Pupovac destabilizira Hrvatsku!..."Samim tim izjavama, Pupovac destabilizira Hrvatsku", rekao je na konferenciji za medije predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras...Isto tako, od DORH-a i MUP-a očekuju da provedu istragu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela povreda ugleda Republike Hrvatske te zbog govora mržnje. U suprotnom, smatrat će da institucije podržavaju Pupovčeve stavove...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Braniteljske udruge svojom reakcijom nakon nekoliko dana tvrde kako je nedopustivo da nakon 28 godina isti agresor želi kreirati državnu politiku, da optužuje i presuđuje te udara na temelje državnosti…

Saborskog zastupnika, predsjednika SDSS-a i člana vladajuće koalicije Milorada Pupovca, optužuju da svojim izjavama o Hrvatskoj kao čimbeniku nestabilnosti u regiji te povezivanjem sadašnje Hrvatske i NDH otvoreno radi protiv države u kojoj živi i radi te to nazvali licemjerjem.

“Samim tim izjavama, Pupovac destabilizira Hrvatsku”, rekao je na konferenciji za medije predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras.

Braniteljske udruge od Ministarstva unutarnjih poslova i državnih institucija očekuju da promptno svaki vid nasilja, bez obzira s koje strane dolazio, istraži, procesuira i adekvatno kazni.

Isto tako, od DORH-a i MUP-a očekuju da provedu istragu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela povreda ugleda Republike Hrvatske te zbog govora mržnje. U suprotnom, smatrat će da institucije podržavaju Pupovčeve stavove.

Također, Hrvatskom saboru uputit će službeni zahtjev za održavanjem tematske sjednice vezanu za istup zastupnika Pupovca.

Maras je ocijenio da se može reći da se istupima velikosrpske politike koju, kako tvrdi, Pupovac podupire, dogovorno i orkestrirano želi diskreditirati Hrvatsku pred predsjedanjem Europske unije.

“Mi osuđujemo svaki vid nasilja. Nasilje ima ime i prezime, motiv i posljedicu. Neumjesno je da se od jedne ugostiteljske tuče napravi jedan državni problem bez imalo osnova ili bilo kakvih indicija ili argumenata da to potkrijepe”, poručio je Maras. 

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Krešimir Maretić istaknuo je da su ovi dani vrhunac kampanje “specijalnog rata”. Ocijenio je da je početkom 90-ih u medijima bila ista retorika koja je prethodila balvan revoluciji i agresiji na Hrvatsku.

“Uzrok svega je bila velikosrpska politika i takozvana ugroženost Srba u Hrvatskoj koji su plašili da je Hrvatska ustaška zemlja, sljednica NDH, da smo izvorište fašizma, nasilnici, ekstremisti. To nam i danas ponavljaju, obrazac je isti”, ocijenio je Maretić te se složio s Marasom da je riječ o destabilizaciji Hrvatske. H

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 2 =