Podijeli

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) na čelu sa predsjednikom i inicijatorom dodjele ove nagrade Mladenom Pavkovićem, u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u petak je u prepunom  Domu HVIDR-e Grada Zagreba svečano uručila  priznanje – „Veliku Zlatnu plaketu“ – Hrvatskom glazbeniku Marku Perkoviću Thompsonu.

Uz intoniranje hrvatske himne i odavanja dužne pošte minutom ponosne tišine svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, započelo je svečano uručenje Plakete.

Ovaj popularni hrvatski glazbeni umjetnik nije mogao sakriti svoje emocije i radost, tim prije što je ovo iznimno priznanje primio od onih koji su stvarali hrvatsku državu, od hrvatskih branitelja.

Obraćanje Marka Perkovića Thompsona-FOTO/EKB/Braniteljski portal/

„Dosad sam dobio brojne nagrade i priznanja, ali ovo mi je sigurno jedno od najdražih. Čast mi je što su branitelji prepoznali moj cjelokupni rad i rekli mi jednostavno „hvala“. To se ne zaboravlja“ – kazao je Thompson.

M.P.Thompson-Čast mi je što su branitelji prepoznali moj cjelokupni rad i rekli mi jednostavno „hvala“.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije nazočio ovom svečarskom događaju, ali je u svom pismu poručio da je to „veliko priznanje svakom pojedincu i udrugama koji svojim radom i djelovanjem šire vrijednosti Domovinskog rata“ te da „domoljubni duh gospodina Perkovića i njegov angažman na promicanju vrijednosti pravednog i osloboditeljskog Domovinskog rata uvijek su snažna potpora i hvale-vrijedan primjer domoljublja i snage hrvatskog zajedništva“.

Svečanosti je među ostalima bio nazočan i Ante Deur kao izaslanik Predsjednice Republike, ali i brojni drugi gosti i prijatelji iz zemlje i inozemstva.

Anja Šovagović – Despot krasnoslovila je stihove Marka Perkovića Thompsona koji su Anjinim pristupom i vrhunskom izvedbom dobili posebnu dimenziju na koje svi nazočni nisu mogli ostati ravnodušni te su je prekidali čestim pljeskom.

FotoEKB/Braniteljski portal

O značenju ove nagrade i Thompsonovu radu govorili su i Željko Baća, predsjednik Udruge branitelja „Zagrebački velesajam“ i Ante Tandara, predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba te publicist Mate Kovačević i akademik Josip Pečarić, koji je naglasio da ova nagrada nije uobičajena nagrada.

– „Ona je naša molba da ovaj vrhunski hrvatski glazbeni umjetnik nastavi svoju borbu protiv Srpske Hrvatske, a koliko ga poznajemo i znamo u to ne treba ni sumnjati“ – istaknuo je Pećarić.

T.Horvat/Braniteljski portal


Podijeli