VIDEO Branitelj pomaže branitelju je umnogome jeftiniji i učinkovitiji projekt od gomilanja Veteranskih centara koji ne služe svojoj svrsi…

Hvale je ovo vrijedan projekt niza dobrih ljudi, hrvatskih branitelja, stručnih osoba i svih volontera kojima je sebedarje za hrvatske branitelje iznimna i veličanstvena... Iznimno koristan i vrijedan projekt samozatajnih branitelja i stručnih volontera!!...

Podijeli

il-ustracija

U sinoćnjoj emisiji HTV-a “Hrvatska za 5″urednika i voditelja Branimira Bilića prikazan je prilog o zajedničkom radu Palijativnog Tima Dom zdravlja Vukovar i humanitarne Udruge Branitelj pomaže branitelju u pružanju pomoći teško bolesnim hrvatskim braniteljima, o problemima branitelja kojima pomažemo, ali i njihovom zadovoljstvu našim radom i pruženoj pomoći…

VIDEO-OVDJE https://web.facebook.com/100010425482748/videos/2079972412178621

Svakim danom dokazujemo da pomaganje nema cijenu, a daje korist i pruža jako puno.
Nadamo se da će nakon ovoga priloga i oni koji su nam odbijali pomoći shvatiti šta radimo i s čime se svakodnevno borimo i napokon pomoći da zajedno pomognemo teško bolesnim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji proživljavaju zadnje dane života.
Pogledajte i odlučite.
Bolje pomoći nego tražiti pomoć i zato mi uz Božju pomoć idemo dalje, napisano je u facebook grupi Branitelj pomaže braniteljuVIDEO

Hvale je ovo vrijedan projekt niza dobrih ljudi, hrvatskih branitelja, stručnih osoba i svih volontera kojima je sebedarje za hrvatske branitelje iznimna i veličanstvena.

Po Hrvatskoj niču Veteranski centri u koje se upucavaju deseci i stotine milijuna kuna a ne služe svojoj svrsi u pravom smislu riječi. Tako je u Veteranskoj bolnici Hrvatski ponos u Kninu u kojoj je Veteranski centar u potpunosti ugašen zbog nemara državnih institucija, prije svega neozbiljnog pristupa samog Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva zdravstva, kao i prepucavanja županije i Grada Knina oko ove iznimne bolnice.

U bolnici koja je imala sve. U koju je trebalo utrošiti još nekoliko milijuna kuna i branitelji bi imali baš sve na jednom mjestu. Na čistom zraku u Kninu izvan grada u kojemu je klima jako pogodna, vrlo lako je pristupačna sa svih strana… Sama bolnica ima sasvim dovoljno odjela i prostora od ambulanti pa sve do specijaliziranih prostora za preglede, ali je nekom lakše upucati stotine milijuna kuna po gradovima koji redom gravitiraju Kninu, a koji je mogao postati glavni Veteranski centar za srednju Dalmaciju i šire. Postoji čak i helidrom kao i ogroman prostor oko same bolnice sa lijepim pogledom na cijeli Knin i Park prirode Dinara…Od odjela za liječenje, banja, bazena, fizikalne , snimanja svih mogućih vrsta, pa sve do palijative. Ali ne, to u Hrvatskoj ne ide tako. Ne postoji red niti plan i to onaj dugoročni, jeftiniji i učinkovitiji. Moglo bi se na kraju konstatirati da je od Veteranske bolnice “Hrvatski ponos” Knin nastala nacionalna sramota , prvenstveno za veterane obrambenog Domovinskog rata a sve to zbog malodušnih, taštih i nestručnih političara kojih i nije briga, barem ne većini njih jer nisu ni išli braniti napadnutu Hrvatsku. Oni su i tako prvilegirani u hrvatskoj i ne čekaju red kao HRVI i ne zamaraju se sa raznim ortopedskim  pomagalima, lošim krvođilnim sustavom, moždanim i srčanim 8udarima, PTSP-em, i mnogim drugim teškim malignim oboljenjima od kojih hrvatski branitelji umiru jako mladi.

Projekt Branitelj pomaže branitelju pokazao se fantastičnim a u njemu sudjeluju mahom volonteri te stručne osobe bez naknada ali sa velikim srcem i željom da se pomogne onima koji su bili prvi kad je trebalo braniti napadnutu Hrvatsku.

Kako će se sve dalje razvijati, Braniteljski će portal pratiti situaciju i pokušati uraditi nekoliko intervjua sa relevantnim političarima i institucijama koje odlučuju o zapuštenom zdravlju hrvatskih branitelja.

htVIDEO-OVDJE tps://web.facebook.com/100010425482748/videos/2079972412178621

Uredio -M.M. /Viribus unitis

Braniteljski portal

 

 


Podijeli