‘Borimo se za istinu, razotkrit ćemo što u Hrvatskoj ne valja’ …Sud u Londonu odgodio odluku o izručenju Ivice Todorića!…

Obrana je dobila dodatnih 28 dana vremena za pripremu skice novih dokaza za koje tvrde da ih imaju. Novo ročište zakazano je za ponedjeljak 15. listopada na istom sudu...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Sud u Londonu danas je, na zahtjev obrane, odgodio odluku o izručenju Ivice Todorića. Obrana je dobila dodatnih 28 dana vremena za pripremu skice novih dokaza za koje tvrde da ih imaju. Novo ročište zakazano je za ponedjeljak 15. listopada na istom sudu.

screenshot

Sudac nije pristao na to da se žalbeni postupak pokrene temeljem dokaza koji su mu već ranije predočeni već traži nove. Ako ga obrana uspije uvjeriti u svoje argumente, pokrenut će odgodu Todorićeva izručenja.

Pogledajte tijek događanja:

13.40 – Kako doznaje N1, Todorić nove dokaze mora dostaviti do 4. listopada.

13.37 – Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je kako bi volio da izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj nije odgođeno jer vjeruje da bi se na hrvatskom sudu mogao braniti sa svim zakonskim propisima. “Volio bih da nije odgođeno i da je došlo do izručenja, vjerujem u hrvatske sudove i vjerujem da bi se na hrvatskom sudu Todorić mogao braniti sa svim zakonskim propisima i da bi ovdje dobio zadovoljštinu”, kazao je Kuščević novinarima nakon sjednice Vlade. Todorićeve najave obračunu s hrvatskom politikom, Kuščević je komentirao riječima da vjeruje u hrvatsko pravosuđe i da bi Todorić imao suđenje onako kako to zakon nalaže.

12.18 – Ja bih se još jednom zahvalio engleskom sudu na donošenju pravedne odluke. Dobili smo još vremena da se dobro pripremimo i dođemo do istine za koju se borimo. To nisu moje pobjede nego pobjede svih onih koji se bore protiv korupcije u hrvatskoj. Zajedno idemo naprijed da razotkrijemo ono što u Hrvatskoj i regiji ne vrijedi, rekao je vrlo zadovoljni ivica Todorić nakon izlaska sa suda, prenosi 24 sata.hr. 

Na pitanja novinara Todorić nije odgovarao.

12.08 – Hines traži da novo ročište, ono od 15. listopada, traje 60 minuta, dvostruko duže od današnjeg.

12.04 – Odluka o izručenju Todorića odgađa se do 15. listopada. Obrana je dobila traženih 28 dana za predstavljanje skice novih dokaza.

11.59 – Sudac je Hinesu rekao da u ovom trenutku nude malo ili ništa nakon čega je Hines počeo govoriti o aferi Hotmail.

11.56 – Na pitanje suca odvjetničkom timu o tome imaju li nove dokaze o političkom progonu, oni su odgovorili:

– Danas smo u puno boljoj situaciji. Tražimo da razmotrite nova otkrića i još 28 za pripremu novih materijala.

– Možemo li dobiti još 28 dana, molim vas?

11.53 – Barrister Hines kaže da je temelj žalbe na izručenje Todorića teza o političkom progonu. Dodao je i kako Todorić i njegovi odvjetnici vjeruju da na istragu utječu visoko rangirani političari u Hrvatskoj.

11.48 – Nakon tri minute Prodanović se vratio u sudnicu.

11.45 – Sudac je izbacio Čedu Prodanovića iz sudnice jer mu se na mobilnom telefonu počeo vrtjeti neki video. Nakon što ga je sudac pogledao, Prodanović je uspio zaustaviti video, ali onda mu se pokrenuo drugi video. Sudac mu je potom naredio da napusti sudnicu.

11.38 – Barrister Jones Hines pred sudom je izjavio kako traži dodatno vrijeme jer je slučaj preuzeo prije 48 sati pa bi ročište moglo trajati i duže od 30 minuta. Sudac mu je odgovorio da Todorićev tim već mjesecima radi na slučaju te da su znali koji su rokovi.

11.35 – Ročište ne bi trebalo trajati više od pola sata.

11.21 – Ivica Todorić pojavio se na sudu zajedno sa svojim odvjetničkim timom – Jadrankom Sloković, Čedom Prodanovićem i Cherie Blair.

10.20 – Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ocijenio je da očekuje izručenje odbjeglog osnivača Agrokora Ivice Todorića

9.50 –  Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je u četvrtak prije sjednice Vlade kako bi jedino normalno bilo da Ivica Todorić budu izručen Hrvatskoj i brani se ovdje pred sudom.

9.04 – N1 doznaje i da će odvjetnički tim Ivice Todorića predočiti nove dokaze i zatražiti da se oni posebno razmotre u procesu izručenja koji se vodi.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

8 KOMENTARI

  1. Kad ćeš svatiti spodobo da si i ti među korumpiranim. Da ti je stalo do Hrvaske nebi to ni napravio. Tele jedno

  2. Da čini mi se da pošto nije uspio Hrvatsko gospodarstvo uništiti putem Pljačke Agrokora i smjenjivanjem vlade ,otišao kod svojih pokrovitelja Engleza sad bi htio pričekati razvoj oko Uljanika ne bi li se otišlo na izbore koje bi Po mogućnosti i on izfinancirao samo da postavi svoje ljude na poziciju vlasti u Hrvatskoj te na taj način kupio svoju nevinost. A pronovjera 50-60 milijardi kuna je čisti kriminalni čin a ne politički progon.?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =