Bomba iz hrvatskog boksa:Najbolja Hrvatska boksačica, Ivana Habazin odlazi na olimpijske kvalifikacije u London!…

Pripreme sam već započela na Floridi, a kroz dva tjedna namjeravam biti u Hrvatskoj...

Podijeli

Najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin, otkrila nam je što je iduća stanica njena karijere. U ožujku odlazi na olimpijske kvalifikacije u London te se nada postati prva hrvatska boksačka olimpijka. Nastupit će u kategoriji do 69 kilograma…

Već nakon što je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, Bono Bošnjak, u velikom razgovoru za Sportske Novosti i Fight Site spomenuo ime Ivane Habazin, pojavila se insinuacija da se možda nešto kuha u karijeri najbolje hrvatske boksačice. Ivana je nakon hrabrog meča protiv Claresse Shield tek kratko bila u Hrvatskoj, nakon čega je otišla na odmor, no već tamo je krenula s pripremama za ono što slijedi. A to je nešto što će razveseliti sve fanove hrvatskog sporta. Ivana postaje hrvatska olimpijka! I ova krasna vijest došla je u vrijeme kad hrvatski boks vodi neke nove bitke izvan borilišta, donosi fightsite.

“Ne želim se miješati u posljednjeg događaje između Saveza i HOO-a, mislim da nisam kompetentna komentirati kategorizacije jer je to više administrativno pitanje”, kratko nam je objasnila Ivana, nakon čega se okrenula nama puno bitnijoj, ali i ljepšoj informaciji: “Što se tiče mene, potvrđeno je da idem u London na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. To je ono najvažnije za mene. Fokusirana sam na pripreme i odlazak te se namjeravam kvalificirati i ostvariti povijesni rezultat za ženski boks.”

Ovo će mnoge iznenaditi, posebno jer je Ivana do sada bila u potpunosti fokusirana na profesionalnu karijeru i od nje nismo imali priliku slušati o olimpijskim ambicijama. No, nije li to nešto što posjeduje svaki vrhunski sportaš?

“Iskreno, mislim da je to želja svakog sportaša, iako ja osobno nisam očekivala da ću dobiti ovakvu priliku. Ali, omogućeno mi je i zahvalna sam Savezu i predsjedniku Boni Bošnjaku na tome”, dodala je izuzetno motivirana Ivana.

Što se tiče detalja, Ivana će nastupiti u kategoriji do 69 kilograma. Prijava je odrađena regularno, čekala se samo dozvola Međunarodnog olimpijskog odbora koja je sad stigla i ne postoje prepreke u tome da Ivana otputuje u London, gdje će se od 13. do 23. travnja boriti za jedno od pet mjesta koja su tim putem raspoloživa. Ukoliko slučajno u tome ne uspije, preostala su još tri mjesta koja će se popuniti na svibanjskim svjetskim kvalifikacijama u Parizu. Ivana je već posložila cijeli plan.

“Pripreme sam već započela na Floridi, a kroz dva tjedna namjeravam biti u Hrvatskoj. Ostatak priprema odradit ću u Rijeci, u boksačkom klubu Predator sa Zoranom Kraljem. Tog kluba sam od sada i ja član, a on je bio jedna od ključnih osoba po pitanju motivacije da napravim ovaj korak. Bit ćemo spremni za turnir u Londonu”, najavila je.

Gledajući na njena profesionalna postignuća, Ivana bi itekako mogla biti važna hrvatska perjanica na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. No, korak po korak, prvo London, a onda ćemo vidjeti za dalje. Tako razmišlja i sama Ivana Habazin, koja je u maniri prave vrhunske sportašice odmah pronašla novu motivaciju.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − 11 =