Bloger Todorić: Ramljakovi i Dalićkini kumovi i prijatelji svakodnevno iz Agrokora isisavaju milijune eura

foto/fah
Podijeli

Osnivač Agrokora Ivica Todorić osvrnuo se u utorak na svome blogu na troškove savjetnika Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, optuživši ga da on i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić cijenu za te usluge određuju bez ijednog kriterija i nadzora, te da su na poslovima savjetovanja angažirali svoje kumove, prijatelje, odabrane prijatelje povlaštenih vjerovnika i svoje poslovne partnere koji svakodnevno iz Agrokora isisavaju milijune eura.

“Ante Ramljak pod pritiskom javnosti morao je prošloga tjedna objaviti kako su troškovi pravnih, financijskih i savjetnika za restrukturiranje za četiri mjeseca angažmana, do 30. rujna, Agrokor stajali 140 milijuna kuna. No, za dovršetak posla, predviđa Ramljak, trebat će savjetnicima platiti još skromnih 380 milijuna kuna, pa će taj mali trošak iznositi više od pola milijarde kuna”, navodi Todorić.

To je 70 milijuna eura za usluge čiju cijenu određuju Ramljak i ministrica Dalić bez ijednog kriterija, bez ikakvog nadzora. Na poslovima savjetovanja ovi su ljudi, već duboko ogrezli u kriminal, angažirali svoje kumove, prijatelje, odabrane prijatelje povlaštenih vjerovnika i svoje poslovne partnere koji svakodnevno iz Agrokora isisavaju milijune eura, tvrdi Todorić.

Na poslovima pravnog, financijskog i poslovnog savjetovanja angažirano je više od 150 savjetnika “koji svake minute stvaraju trošak za otetu kompaniju”, kaže Todorić, a Ramljak i Vlada, uz blagoslov premijera Andreja Plenkovića “imaju više savjetnika nego najveći svjetski vođe imaju zajedno”.

“Predsjednike SAD-a, Rusije i njemačku kancelarku savjetuje ukupno 134 savjetnika. Ramljaku, Plenkoviću i Dalić treba 150 savjetnika samo za Agrokor. I pritom im nije bitna cijena, nije im bitna nikakva transparentnost, bitno je jedino poznavati nekog od troje spomenutih koji troše novac privatne kompanije, koju su oteli neustavnim lex Agrokor”, zaključio je Todorić.Autor Hina

I.V.


Podijeli