VIDEO Bjeličin Osijek s igračem više svladao Hajduk i preuzeo vrh ljestvice

Osijek je pobjedom protiv Hajduka ponovo preuzeo vrh ljestvice sa 45 bodova, tri više od Dinama, dok je Hajduk ostao na petoj poziciji sa 23 boda...

Podijeli

U derbiju 20. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Hajduk sa 2:0 preuzevši vrh ljestvice s tri boda više od Dinama…

Možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Hajduk ostao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić. Osijek je s igračem više zabio dva gola, a strijelci su bili Laszlo Kleinheisler (59) i Ramon Mierez (89).

Momčad nakon Bjeličinog preuzimanja ima devet pobjeda u devet domaćih prvenstvenih utakmica, uz gol razliku 17-2. Dodajmo i kako Osijek u posljednjih šest domaćih utakmica nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra, S. Belupo, Hajduk), a postigao ih je deset.

Za njegovog kolegu na suparničkoj klupi, Talijana Paola Tramezzanija bio je to već treći poraz u pet susreta.

Osijek je pobjedom protiv Hajduka ponovo preuzeo vrh ljestvice sa 45 bodova, tri više od Dinama, dok je Hajduk ostao na petoj poziciji sa 23 boda.

Povjerenik za suce Ivan Novak najavio je da će u ponedjeljak odrediti suce derbija Dinamo – Osijek. Bebek je prvi favorit, osim ga ne odluči poštedjeti da ne sudi dvaput Bijelo-plavima zaredom. Pritom je još u ponedjeljak VAR na ogledu Slaven Belupo – Gorica.

Međutim, Novak ima uzak izbor, osim Bebeka na raspolaganju mu Marin Vidulin iz Kanfanara i Duje Strukan iz Splita, od sudaca koji su u prvom planu. Ostali iz elite su ili iz Zagreba, ili Osječko-baranjske županije, ili suspendirani. Druga je varijanta da posegne za nekim “iz sjene”. Opcija bi u tom slučaju mogao biti i Dario Kulušić, nećak sudačkog šefa Ante Kulušić.

Zanimljivo, zar ne?

Povjerenik Ivan Novak je za SN:

Sudac Ivan Bebek isključio je braniča Hajduka, jednom je na poziv Marin Vidulina gledao VAR, obavio je nekoliko prijateljskih razgovora s Nenadom Bjelicom, Lovrom Kalinićem i tko zna sve s kim, da se čovjek pita nije li za vrijeme utakmice stigao dogovoriti i kakve investicije u slavonsku poljoprivredu ili dalmatinski turizam, ali najbitnije od svega – vrlo dobro je sudio utakmicu.

– Bebek nije imao pogrešaka koje su utjecale na konačan rezultat. Sve teške odluke poput isključenja su ispravne, u duhu pravila nogometne igre. Htjeli bismo da na svakoj utakmici imamo ovakvo suđenje.

– Bebek nije imao pogrešaka koje su utjecale na konačan rezultat. Sve teške odluke poput isključenja su ispravne, u duhu pravila nogometne igre. Htjeli bismo da na svakoj utakmici imamo ovakvo suđenje…VIDEO-OVDJE

HRVATSKA 1. LIGA

Podijeli