Bivši predsjednik Opće skupštine UN-a Jeremić- krizu između Srbije i Hrvatske nazvao režiranom farsom…

Na taj način skreću pozornost s ozbiljnijih stvari koje se događaju...

Na taj način skreću pozornost s ozbiljnijih stvari koje se događaju
Podjelite

Govoreći o krivnji za aktualnu krizu u srpsko-hrvatskim odnosima, koja je počela Šešeljevim incidentom u Skupštini Srbije, njegovim navodnim gaženjem zastave Hrvatske i prekidom posjeta saborskog izaslanstva Beogradu,Jeremić drži da su krivi i jedni i drugi.

Bivši srbijanski šef diplomacije i nekadašnji predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić ocijenio je da su trenutačni odnosi Srbije i Hrvatske kontraproduktivna režirana farsa, koja će ostaviti posljedice na regionalni i međunarodni ugled Srbije.

Jeremić je u serijalu Kvaka 23 agencije FoNet rekao kako elite i Srbije i Hrvatske imaju potrebu zloporabe osjećanja i različitih poglede na događaje u prošlosti, prenosi Hina.

Na taj način skreću pozornost s ozbiljnijih stvari koje se događaju, rekao je Jeremić, ocijenivši kako je, u slučaju Srbije, riječ o maskiranju problema s Kosovom, gušenjem slobode medija i svega onoga što je sastavni dio stvarnosti u Srbiji.

Govoreći o krivnji za aktualnu krizu u srpsko-hrvatskim odnosima, koja je počela Šešeljevim incidentom u Skupštini Srbije, njegovim navodnim gaženjem zastave Hrvatske i prekidom posjeta saborskog izaslanstva Beogradu, Jeremić drži da su krivi i jedni i drugi.

Komentirajući recipročnu mjeru Srbije nakon proglašenja ministra Aleksandra Vulina nepoželjnim u Hrvatskoj, Jeremić kaže da je to ozbiljna diplomatska kategorija, ali je uvjeren da je na sceni jedna potpuno izrežirana situacija.Hina

L.N.


Podjelite

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet + pet =