Bivši izazivač za svjetsku titulu tvrdi: ‘Hrgovićev stil i vještine su poput onih Vitalija Klička’

Deontay Wilder je pravi ubojica, no Filip također ima sjajnu desnu ruku...

Podijeli

Jedan od trening partnera Filipa Hrgovića tijekom priprema za meč protiv Erica Moline je i bivši izazivač za svjetsku titulu, Johann Duhaupas. Ovaj 38-godišnji Francuz oduševljen je ‘El Animalom’, čak toliko da ga je stavio rame uz rame s jednim od najvećih, Vitalijem Kličkom…

Johann Duhaupas (38-5) veliko je i poznato boksačko ime. Vrhunac svoje karijere doživio je prije četiri godine, kad je boksao protiv Deontaya Wildera za svjetsku WBC titulu, dok se nakon toga zadržao u svjetskom vrhu kao svojevrsni “gatekeeper” Top 10 teškaša svijeta. Jednog takvog boksača uvijek je sjajno imati u svom pripremnom kampu, a Filip Hrgović imao je upravo tu privilegiju. No, posebno je zanimljivo čuti što je Francuz rekao o hrvatskom boksaču, odnosno kakav dojam je dobio. Zapravo je krenuo s tim kad su se prvi put upoznali, prije nekoliko godina u kampu Vladimira Klička.

Duhaupas je imao priliku u meču osjetiti mnoge danas velike boksače, poput spomenutog Deontaya Wildera, ali također Alexandra Povetkina i Jarrella Millera. Tako je pokušao usporediti Filipove mogućnosti s tim zvijezdama boksa.

Deontay Wilder je pravi ubojica, no Filip također ima sjajnu desnu ruku. Uz dodatnu muskulaturu i snagu, za godinu dana mogao bi udarati jednako snažno kao Wilder. Uz dobru mentalnu i fizičku pripremu vjerujem kako bi mogao nokautom savladati Millera ili Povetkina”, objasnio je, da bi onda dodao nešto o meču kojeg Filip mora apsolvirati prije toga, protiv Erica Moline:

“To je velika prilika za njega. Osim toga, iza sebe ima jako dobar tim pa se može koncentrirati samo na boks i pobjedu u svom meču. Također je bitno da se Filip želi boriti i da je svjestan toga što mu je krajnji cilj. Jako sam zadovoljan što mogu trenirati s njim jer je njegov mentalitet jako sličan mom.”

Do meča je preostalo još samo devet dana. Ispod teksta možete vidjeti fotografiju na kojoj se nalaze Filip Hrgović i njegovi sparing partneri, uključujući Duhaupasa.

 Team Sauerland

Joel Tambwe Djeko, Johann Duhaupas, Filip Hrgović, Fabio Wardley

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here