BIVŠA MISSICA RASKRINKALA UBOJICU LIJEČNICE U TROGIRU: Policiju usmjerila na dokaz uz pomoć kojeg su riješili slučaj

Bivša hrvatska missica Fani Čapalija odigrala je veliku ulogu u rješavanju ubojstva trogirske liječnice Asje Kisić usmjerivši policiju na ključni dokaz i pomogavši im da slože cijeli mozaik...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Željko Tukić optužen je da je nožem izbo bivšu suprugu Asju Tukić u njenom stanu u Trogiru početkom kolovoza prošle godine. Motiv je, prema optužnici, bio osobne prirode…

Asja Tukić suprugu kojeg je uzdržavala prije ubojstva nagovjestila je da mora iseliti, a on se našao u problemu budući d amu je egzistencija bila ugrožena. Da se mogao odlučiti na ovako radikalnu reakciju, potvrđeno je i provedenim psihijatrijsko-psihološkim vještačenjem. Ipak, prema optužnici, Tukić se potrudio zamesti tragove… Htio je da ulasku u stan netko svjedoči, znao je da osim njega i supruge nitko nema ključ, ali i da dolaze gosti, piše Dalmatinski portal.

Alibi mu srušili video nadzor i svjedoci

Uhićen je nedugo nakon pokopa ubijene. Alibi mu je srušen na temelju video nadzora trogirskog kolodvora i benzinske stanice u vrijeme kada je tvrdio da nije bio u Trogiru. Snimljen je kako se upravo u inkriminirano vrijeme uputio prema zgradi gdje je nađena ubijena liječnica, i to s crvenom vrećicom u ruci.

Svjedoci nisu potvrdili njegovu priču, a k tome ga je jedan i vidio na mostu kako dolazi iz smjera Trogira. Posljednji poziv nesretna je žena uputila baš optuženom i to u vrijeme kad aje on dolazio k njoj.

Krunski dokaz Čapalije

No jedan od najvažnijih dokaza u istrazi ubojstva, piše Dalmatinski portal, pronašla je bivša Miss Hrvatske Fani Čapalija. Radi se o tenisicama koje su policiju odvele do osumnjičenika, bivšeg supruga ubijene.

Čapalija živi u blizini apartmana Asje Tukić. I ona je optuženog vidjela na dan ubojstva, a dva dana nakon toga na plaži ispod apartmana vidjela je tenisice i na njima čarape. Fotografirala ih je, a poslije predala čovjeku koji ih je stavio u vrećicu i odnio policiji. Ispostavilo se da se radi o tenisicama Diesel broj 45, a kasnije je utvrđeno kako je otisak obuće, koji je pronađen u stanu u lokvi krvi, napravljen potpaltama obuće istog tipa. Uz pomoć snimki vještak je utvrdio kako je optuženi nosio isti tip tenisica.

Tužilaštvo smatra da je Tukić svjesno nosio tenisice većeg broja s planom da ga otisci ne povežu s njim, no čarape su bile u njegovoj veličini. U Trogiru je nosio i bijelu kapu i to, pretpostavlja se, kako bi prikrio lice zbog nadzornih kamera.

D.K.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − sedam =