Biskup Košić slavio misu za žrtve masovnih grobnica u Zagrebu i okolici…“Naši mrtvi još su uvijek prezirani i ponižavani, još uvijek se u našem društvu ne smije njih spominjati niti za njih moliti…

Prisilna šutnja i odustajanje od traženja istine...

biskup košić
Podijeli

Na obilježavanju 75. obljetnice žrtava pobijenih prigodom ulaska partizana u Zagreb, biskup Košić je naglasio da se radi o tisućama pobijenih. Oni su do dana današnjega skriveni u velikom broju masovnih grobnica na Sljemenu, u Gračanima, u samom Zagrebu i okolici. Kako je rekao: “Naši mrtvi još su uvijek prezirani i ponižavani, još uvijek se u našem društvu ne smije njih spominjati niti za njih moliti. Gdje su tu ljudska prava, gdje je tu pravda za pobijene bez suda?”…

FOTO Krvavi pir partizana u glavnom gradu je trajao mjesecima…Popis stratišta…

Upozorio je da pravi revizionisti povijesti, puni mržnje prema svemu što je hrvatsko i katoličko i željni zatrti hrvatski narod, prekrajaju povijesnu istinu. Svakoga tko se drzne u nju posumnjati i dovesti je u pitanje, bez obzira na svjedoke i dokaze, preziru i osuđuju. “Međutim, naš Gospodin Isus smatra sve ljude, koji u Njega vjeruju, svojom djecom. Jedini je Gospodin Isus zaštitnik ljudskosti svakog, baš svakog čovjeka!”, istaknuo je biskup Košić.

Prisilna šutnja i odustajanje od traženja istine

“Gotovo da čovjek ne može vjerovati kako čovjek čovjeku može biti takav neprijatelj, ubojica, mučitelj. A još je gore to što se ta istina zataškavala i nije smjela doći na vidjelo tolika desetljeća, što je postala razlog novih progona i trpljenja ljudi koji ipak nisu šutjeli. Neki su samo, ma i ne imenovavši krivce, ukazivali na zločine i dosljedno tome na zločinački karakter čitavog tog sustava. To je razdoblje trajalo 45 godina, do propasti bivše države stvorene na teroru i održavane silom i lažima.

TKO JE ZAUSTAVIO ISKOPE I ISTINU?…Stravična pozadina grobnice u Gračanima: Dvadeset jama s najmanje 783 žrtve…

Najgore je ipak to što se i u ovih 30 godina moderne Hrvatske kao samostalne države još uvijek niti istražuje, niti govori niti mlade poučava istini o tim silnim žrtvama našega naroda, pobijenima uglavnom samo zato što su bili Hrvati. I ni jednoj vlasti u tzv. demokratskoj Hrvatskoj nije stalo do istine i zadovoljštine za tolike nevino pobijene”, zaključio je sisački biskup Vlado Košić. Na kraju je pozvao na molitvu za sve stradale i članove njihovih obitelji, ali i za ubojice i njihove potomke, koji još uvijek niječu te zločine i skrivaju ih od javnosti, donosi IKA.

L.K.Vezane vijesti;

TKO JE ZAUSTAVIO ISKOPE I ISTINU?…Stravična pozadina grobnice u Gračanima: Dvadeset jama s najmanje 783 žrtve…


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest − 9 =