Podijeli

Umirovljeni general Armije BiH i bivši zapovjednik njezina Petog korpusa koji je branio Bihać, Atif Dudaković, uhićen je u petak u tom gradu, potvrđeno je iz policijskih izvora…

Dudakovića su priveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu pod sumnjom da je odgovoran za ratne zločine koji su od 1992. do 1995. godine počinjeni nad Srbima.

U Sarajevu je istodobno uhićen Ibrahim Nadarević, također bivši časnik Armije BiH koje je obnašao i dužnost ministra za pitanja branitelja Federacije BiH.

Nadarević je bio zapovjednikom brigade u Petom korupusu a sada je na dužnosti savjetnika zamjenika predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH.

U sklopu policijske akcije, kako prenose lokalni mediji, privedeno je još desetak osoba a tijekom dana se očekuje potvrda iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu.

Atif Dudaković je u Hrvatskoj poznat po snimci susreta njegovog 5. korpusa Armije BiH sa postrojbama Hrvatske vojske predvođene generalom bojnikom Marijanom Marekovićem, 6. kolovoza 1995. godine.

A.K.


Podijeli

13 KOMENTARI

    • Ne treba sve osuđivati zbog pojedinih budalaša , bilo je muslimana koji su cijeli rat bili u HV i policiji rame uz rame sa nama diljem Hrvatske . Atif Dudaković je bio oficir JNA kada su napadali Kijevo i Zadar 1991. godine , jedan je od krivaca za zločine JNA i srbočetnika na tom bojištu . Krivac je za ubojstvo generala Vlade Šantića 1995.godine u Bihaću , general Vlado Šantić mu je nekoliko puta javno prigovorio da je sudjelovao u agresiji na Hrvatsku kao oficir zločinačke JNA ! Po BiH je bilo svega i tamo su sve tri strane međusobno ratovale , dogovarale se i pregovarale . Jadno je da gamad ni danas nije rekla gdje je tijelo pokojnog generala Šantića da ga obitelj može dostojno pokopati .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 1 =