BERNARDIĆ PORUČIO ‘Murganić treba podnijeti ostavku, priznala je vlastitu krivnju’…

Napomenuo je da je Murganić dvije i pol godine ministrica te se stoga, smatra, ne može izvlačiti na nedostatak vremena, informacija ili na neiskustvo...

Fah
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u subotu da bi ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić zbog slučaja obiteljskog zločina na Pagu, ali i niza ‘gafova’ koje je napravila u svom sektoru, trebala podnijeti ostavku te ustvrdio da je jučerašnjim istupom o propustima u sustavu socijalne priznala vlastitu krivnju i odgovornost…
Bernardić je istup ministrice Murganić na konferenciji za novinare, gdje je potvrdila da su uočeni teški propusti u radu Centra za socijalnu skrb vezano za slučaj obiteljskog nasilja na Pagu kada je otac s balkona obiteljske kuće bacio svoje četvero maloljetne djece, ocijenio krajnje drskim, neprimjerenim, nekorektnim i bahatim, “kao što to inače čini ova Vlada”.

“Ona je u tom istupu prebacila odgovornost na Centar za socijalnu skrb u Zadru. Optužila ga je prije nego je okončan inspekcijski nadzor, pa se postavlja pitanje zna li ona nešto što javnost ne zna te bi bilo dobro da na to pitanje odgovori”, kazao je Bernardić u središnjici SDP-a.

Napomenuo je da je Murganić dvije i pol godine ministrica te se stoga, smatra, ne može izvlačiti na nedostatak vremena, informacija ili na neiskustvo. 

“Te dvije godine u sustavu vlada potpuni nered. Uočeni su teški propusti u radu Centra za skrb u Zadru. Zapravo ovom tvrdnjom priznala je svoju krivnju i odgovornost, jer su upravo pod njenom nadležnošću ti isti centri za socijalnu skrb”, naglasio je Bernardić.

“Zbog ove zemlje i interesa građana bilo bi potpuno normalno da ministrica odstupi”, ustvrdio je.

Prozvao je Vladu da zatvara oči pred svim aferama ministrice, pozvavši građane da ‘sruše’ ovu Vladu na prvim slijedećim izborima, a to su europarlamentarni.

SDP-ova saborska zastupnica Marija Alfirev kazala je da joj je “nejasno ali razumljivo” da Murganić svu krivnju i krivca pronalazi u Centru za socijalnu skrb Zadar i njegovoj ravnateljici.

“Istovremeno, kada govori o odgovornosti same ravnateljice, a pritom ne o konkretnim propustima koji su napravljeni, bilo bi dobro da se jučer na konferenciji upitala i rekla da je odgovornost na njoj kao ministrici, jer tko je zapravo odgovoran za taj sustav”, upitala je.Hina

H.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

46 KOMENTARI

 1. MA čovječe božiji,znaš li išta drugo ,suvislije,osim traženja ostavki,odlazaka itd.
  Tebi se strašno žuri zuzeti poziciju na vrhu države.
  Ali “brale” nisi ti zato,i odustani od tih svoih ambicija i tako ćeš najviše pomoći ovoj državi.

 2. Mate, oni tako funkcioniraju. SDP traži ostavke za HDZ, a onda na vlasti SDP i ostavke traži HDZ. Jadni mi koji te njihove igre ne razumijemo. Bero da je pravi političar prvi bi podnio ostavku s mjesta predsjednika stranke tako da je njegovo razmišljanje nebitno. U svemu krije se loša kontrola štićenika, jasno je da to nije ministrica ali kako je organiziran uvid na rad službi, tu je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =