BEOGRADSKI MUZEJ SMRTI: U agresiji pobili hrvatske branitelje, pa izložili zarobljeno oružje!

„To bi nas dovelo do onog najvažnijeg pitanja… S kojeg ratišta, i tko je srpskom muzeju “darovao” to oružje. Odgovori na ta pitanja po mojem skromnom sudu mogli bi otvoriti i dati odgovore na ono najvažnije pitanje: Tko je i gdje pobio naše hrvatske branitelje nakon što ih je razoružao, tko je agresor i zločinac koji je to i u kojem djelu Hrvatke učinio?...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Skandalozno je da posjetitelji vojnog muzeja na beogradskom Kalemegdanu mogu, između ostalog, vidjeti i oružje hrvatskih vojnika zaplijenjeno tijekom borbi u Domovinskom ratu. Ispod izloženih primjeraka, osim naznake da su neki od njih oduzeti braniteljima Borovog Sela, na ćirilici je naznačeno kako se radi o “oružju i opremi nelegalnih formacija Republike Hrvatske”. Hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček na ovu je nevjerojatnu činjenicu ukazao još prije četiri godine i to slanjem otvorenog pisma svim relevantnim, kako hrvatskim, tako i srbijanskim institucijama.

Iskrivljuju našu povijest, a mi samo gledamo

Slaviček je zgrožen činjenicom da Srbija svijetu prezentira povijest na posve iskrivljen i neistinit način, ali jednako tako i hrvatskim vlastima koje pritom uopće ne reagiraju. Maks, naime, nije dobio niti jedan odgovor na svoje upite:

„Što se događa s hrvatskom poviješću i istinom o Domovinskom ratu? Naime, iz priloženih fotografija koje su snimljene na Kalemegdanu u vojnom muzeju Srbije odrađuje se izgrađivanje i osmišljavanje još jedne neistine o nama Hrvatima, posebice hrvatskim braniteljima. Hrvatske političke strukture čini se nije briga što nas, hrvatske ratnike i hrvatske branitelje agresorska Srbija i dalje tretira kao nelegalne vojne formacije Hrvatske i što nas kao takve prezentira svijetu iskrivljujući tako našu povijest i stinu o Domovinskom ratu, a da u zaštitu te istine ne staje niti jedna Hrvatska institucija, stranka niti politički pojedinac.

Druga zanimljiva stvar koja je zaintrigirala Maksa jest, je li itko ikada ispred hrvatskih institucija zatražio brojeve tih pušaka, samokresa i drugog oružja sa slike kako bi se doznalo tko je od naših branitelja te puške nosio na ramenu braneći Domovinu:

Muzej daje odgovor na pitanje tko je i gdje pobio naše branitelje

„To bi nas dovelo do onog najvažnijeg pitanja… S kojeg ratišta, i tko je srpskom muzeju “darovao” to oružje. Odgovori na ta pitanja po mojem skromnom sudu mogli bi otvoriti i dati odgovore na ono najvažnije pitanje: Tko je i gdje pobio naše hrvatske branitelje nakon što ih je razoružao, tko je agresor i zločinac koji je to i u kojem djelu Hrvatke učinio? To bi nas tim slijedom pitanja vjerujem dovelo i do imena počinitelja ratnog zločina nad hrvatskim braniteljima na teritoriju Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Gledajući ove slike, osobno kao sudionik Domovinskog obrambenog rata mogu zaključiti kako ovo oružje, gledano po vrsti, ikonografiji i obilježjima na njima, datira iz prvih dana Domovinskog obrambenog rata.

Obzirom na sve navedeno, Mario Maks Slaviček smatrao je svojom dužnošću pismom obavijestiti sve nadležne institucije, no niti nakon 4 godine, odgovor nije stigao.

Evo što je zatražio od institucija hrvatske države, nadležnih službi i ministarstava sljedeće:

a) Zahtjev za pregledom i popisom brojeva oružja iz Muzeja na Kalemegdanu

b) Informacije od Srbije gdje, pod kojim okolnostima, tko i kada je došao u posjed toga oružja imenom i prezimenom, tko ga je doostavio muzeju, piše dnevno.hr.

c) Pojašnjenje razloga nastanka zbirke pod nazivom “Oružje hrvatskih nelegalnih vojnih formacija“ i tko je inicijator istog

d) Dozvoliti istražiteljima hrvatskih službi istražiti zahtjev pod točkom b).

„Inače, informacije kazuju kako je oružje zarobljeno u Borovu selu 1991. godine. Ukoliko institucije Srbije odbiju suradnju po ovom pitanju, kao što su odbile po mnogim pitanjima važnim za Hrvatsku, a u duhu posljednjih događaja i izjava o Hrvatima i Hrvatskoj, huškanja i pozivanja na oružje koje dolaze iz Srbije, Hrvatska mora i treba prekinuti sve diplomatske odnose sa Srbijom, sprječavati i odgađati ulazak Srbije u EU sve dok se ne naplati ratna šteta počinjena tijekom agresije na Hrvatsku ali i šteta nanesena obiteljima pobijenih Hrvatskih domoljuba i rodoljuba od drugog svjetskog rata do danas. Uzimajući u obzir činjenicu kako je Srbija, nakon što je oružana sila JNA i njene paravojne formacije poražena u Domovinskom obrambenom ratu od Hrvatske, sebi uzela za pravo u međunarodnim odnosima nazivati se i biti posljednjim formalno-pravnim pravnim naslijednikom Jugoslavije. Jugoslavije koja je zbog njihove borbe za hrvatsku samostalnost i neovisnost mučki ubijala hrvatske domoljube diljem svijeta”, kazao je Mario Maks Slaviček i nadodao kako je vrijeme da se stane na kraj Srbiji koja nam krade vojnu povijest, te je kroji i prezentira onako kako ona želi. Izuzev ovih izložbenih primjeraka hrvatskog oružja iz Domovinskog rata, u Srbiji se još uvijek čuvaju primjerci zrakoplovstva iz perioda NDH, kao i topovi Dubrovačke Republike. Na aukciji su trenutno i samokres Ante Pavelića za koju se traži 200 tisuća eura, kao i zavjetna sjekirica Maksa Luburića:

– Siguran sam da će netko u Srbiji otkupiti ove primjerke. Oni ne pitaju za cijenu kada je u pitanju prikazivanje Hrvata kao povijesnih krvoloka – zaključio ie Mario Maks Slaviček.

T.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

26 KOMENTARI

 1. Na očigled vidimo da Srbi ne prestaju sa propagandom protivu Hrvatske.
  A zalosno je sto naši vodeći ljudi u politici ,o svemu tomu sute kao da ih ne interesira.
  A VRLO DOBRO ZNAMO STARU IZREKU – ŠUTNJA JE RAVNA IZDAJI !
  Bog i Hrvati.

 2. kaj je cede,kmecite nad visegradom…nikad vise vasa cizma nebu krecila na hrvatsko tlo..jeli jasnoooo…u slucaju da ponovo krenete ima da vas nema vise breskve…od beopasaluka ima da ostane samo zgariste puno cigana koji vade ostatke Vase..

 3. Ovo je dokaz da oni nisu ratovali u Hrvatskoj,hahaha.Sada barem i oni znaju za muzejsku vrijednost hrvatskog grba a vrijednost će i dalje rasti kad se vidi čime je poražena peta vojna sila Evrope.

 4. Znam da je ove slike teško gledati i prisječati se naših poginulih,ranjenih, nestalih suboraca.Ali ovo može biti samo dobra promocija hrvatskih vojnika za obranu naše Domovine.Zamislite kad posjetitelj muzeja dođe pred ovaj pano i ovo gleda i upita se: “Dobro Srbi,imali ste mnogo tenkova,avijaciju,artiljeriju,gardijske brigade,divizije,a da vas Hrvati zaustave sa pješačkim naoružanjem.Kakva vam je to vojska i država koja se porazi sa pješačkim naoružanjem”.Starrije generacije sječaju se sigurno kad su nas vodili u muzeje NOB-a gledati eksponate partizanske vojske i smijali se Njemcima za poraz u 2.svjetskom ratu ..”HEHE,jesmo razguzili Švabe u ratu” Isto Vam je to i sa ovim muzejen u Beogradu – njihova sramota.

 5. BOLJE IM JE DA IZLOZE ONU GAMAD KOJA SE NIKADA NIJE VRATILA, A IMA IH TOLIKO DA SRBI I NJIHOVA JAVNOST NECE NIKADA SAZNATI, MIN. IH JE TRI PUTA VISE. VI STE POZNATI U SVIJETU PO LAZIRANJU POVJESTI, SRAMITE SE VASI LAZI.

 6. mi nismo mogli sa njihovim oruzjem u muzej sto smo zarobili ,tribalo oruzje za daljnje oslobadjanje i zarobljavanje istog do konacnog oslobodjenja,ta bagra nije samo oruzje uzimala za trofeje,nego usi ,noseve,prste da ne nabrajam

 7. Neka izlažu i neka se dive tom oružju. Neka vide sa čime je branjen Vukovar naspram njihovoj vojnoj sili. Neka im djeca uče da nisu mogli uči u Vukovar zbog par automata i par lovačkih pušaka. I neka objave koliko ih je poginuli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 2 =