Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

– Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u petak je izjavio kako od premijera Andreja Plenkovića očekuje da pod hitno, dekretom smijeni potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić i izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, koje proziva za aferu u tom koncernu koja, smatra, nadmašuje “sve pljačke i privatizacije”.

“Ramljak je jučer rekao kako je svjestan da je pogriješio i da mu je jasno kako u javnosti izgleda kada tvrtku s dva zaposlena u kojoj je radio, a u kojoj su imale oko četiri tisuće kuna neto plaću, sada plaća 250 tisuća kuna tjedno”, istaknuo je na konferenciji za novinare Beljak, koji traži da premijer smijeni Ramljaka i Dalić, “koja je vrlo vjerojatno vrlo, vrlo duboko involvirana u cijelu tu aferu”.

Tematsku sjednicu saborskog Odbora za gospodarstvo o Agrokoru ocijenio je unaprijed dogovorenim scenarijem “otegni, razvuci”, po kojem su zastupnici HDZ-a i HNS-a imali unaprijed pripremljene hvalospjeve za Dalić i Ramljaka.

Očekivao je, kaže, da će “netko Ramljaku predati kitu cvijeća i čestitati mu na njegovoj ogromnoj žrtvi koja košta 250 tisuća kuna tjedno”. Ocijenio je kako je u Agrokoru riječ o “pljački par excellence koja nadmašuje sve pljačke i privatizacije koje su se dogodile u zadnjih 28 godina i da nitko tome ne želi stati na kraj”.

Hrvatskom, Vladom i HDZ-om ne upravlja Plenković, nego Martina Dalić

“Jučerašnje događanje otvorilo mi je oči da vidim tko upravlja Hrvatskom i Vladom i HDZ-om, to nije Plenković, nego Martina Dalić, a vjerojatno iza nje Borislav Škegro i ekipa iz devedesetih”, poručio je Beljak. Ne može se, dodaje, načuditi Plenkoviću i njegovu odabiru prvih suradnika te svemu onome što sada trpi ni kriv ni dužan, jer je imao čiste ruke kada je preuzeo HDZ i Vladu.

Što se u međuvremenu dogodilo, ne mogu znati, ali čini mi se da nema dovoljno hrabrosti da to razriješi jer sam siguran da bi mu to donijelo pozitivne poene, kaže Beljak.

“Zdravka Marića ili Martinu Dalić ja nikada ne bih trpio u Vladi da sam premijer čistih ruku, što Plenković vrlo vjerojatno jest”, poručio je čelnik HSS-a. Smatra da zbog njegova nedjelovanja svi građani Hrvatske trpe štetu, “a trpjet će i još veću”.

Cijela priča oko lex Agrokora od početka nije normalna jer je, poručio je Beljak, riječ o direktnom uplitanju države u rad privatnog poduzeća “koje, istina je, jest dijete HDZ-a iz devedesetih, no ovo uplitanje države je u rangu Kine, Kube ili sličnih zemalja”.

Agrokor je dokaz da RH nije provela tranziciju, da su se elite iz komunizma prebacile u HDZ

To je, po HSS-ovcu, još jedan dokaz da Hrvatska nije provela nikakvu tranziciju, nego su se samo elite koje su upravljale u komunizmu prebacile u HDZ i sada to rade na daleko drastičniji način nego prije.

Beljak je najavio da je HSS prva stranka koja počinje s pripremama za izbore za Europski parlament iduće godine, na koje će izaći samostalno, a biračima će ponuditi smjernice stranačke vanjske politike, među kojima izdvajaju odustajanje od inicijative Tri mora, a približavanje Njemačkoj, Francuskoj i Beneluxu, proglašenje ZERP-a i uvođenje eura, ali bez inflacije.

Upitan znači li to da će HSS i na parlamentarne izbore samostalno, Beljak je kazao da imaju potpisan sporazum sa SDP-om, ali da “više vjeruje riječima nego potpisima” te da će na izborima s onima koji pristaju na njihove programske smjernice.H

A.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

59 KOMENTARI

 1. Pozdrav tamo. Mi nudimo kredite od $ 5,000 do $ 2,00,000. Uz punu pravnu dokumentaciju o financiranju kao i odobravanje i licenciranje akreditiranih sredstava klijentima u roku od 3-5 radnih dana. sljedećeg;
  Teški zajmovi,
  Osobni zajmovi,
  Poslovni krediti
  Zajam za zajednički pothvat
  Studentski kredit,
  kredit za automobil,
  Građevinski krediti,
  premošćivanje kredita,
  Osobni zajmovi,
  Hipotekarni krediti, E.T.C
  Ljubazno nas kontaktirajte na: freedomfinancialnetwork2019@gmail.com

 2. Prijavite se za brzi zajam !!!!!!!!!

     Tražite li sredstva za otplatu kredita i dugova? Nalazite li se u nekoj nevolji s neplaćenim računima i ne znate kuda ići ili kamo? Što o pronalaženju uglednog debt consolidation tvrtka koja vam može pomoći u smanjenju mjesečne rate, tako da ćete imati pristupačne opcije otplate, kao i prostor za disanje kada je u pitanju na kraju mjeseca i račune treba da se plaća? Dr. Thomasfrankfirms Loan Home je odgovor. Smanjite svoja plaćanja kako biste smanjili opterećenje mjesečnih troškova. E-pošta (Thomasfrankfirms@gmail.com)

 3. bok

  Trebate li kredit za rješavanje financijskih problema? Trebate li poslovni kapital? Ako posudite iz bilo kojeg razloga ili platite račune ili pokrenete godinu i korporativna financijska sredstva za nekretnine i sve vrste financiranja poslovanja. Naši krediti su dugoročni i kratkoročni uz povoljne kamatne stope. Nudimo kredite s kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas za više informacija putem (lehmannschulz07@gmail.com)

 4. Daniel Lucas namens. Heeft u problemen met verlies Verliest u bankaanbiedingen en andere financiële instellingen? Als u debiteur van een lener bent, bent u het beu om openstaande vorderingen te selecteren, neemt u de stappen met ons. Ons bedrijf biedt hulp die geschikt is voor uw individuele behoeften. Vereenvoudigde procedures, formaliteiten tot een minimum. Snel geld voor het document en hetzelfde certificaat met een goede kredietgeschiedenis. Wij zijn klant sinds het begin van de samenwerking tot een bevredigend eindcontact: daniellucas634@hotmail.com

 5. Poštovani tražitelji kredita

  Imate li bilo kakvih financijskih poteškoća? Želite li započeti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je za organizacije ljudskih prava širom svijeta s jedinom svrhom pomaganja siromašnima i ljudima s financijskim poteškoćama u životu. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, vratite nam se s pojedinostima u nastavku e-pošte: elenanino0007@gmail.com

  Ime:
  Potrebni iznos zajma:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  POVJERENJE
  Elena

 6. Poštovani tražitelji kredita

  Imate li bilo kakvih financijskih poteškoća? Želite li započeti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je za organizacije ljudskih prava širom svijeta s jedinom svrhom pomaganja siromašnima i ljudima s financijskim poteškoćama u životu. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, vratite nam se s pojedinostima u nastavku e-pošte: elenanino0007@gmail.com

  Ime:
  Potrebni iznos zajma:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  SAMOUVJERENOST
  Elena

 7. Dragi tražioci kredita

  U bilo kakvim finansijskim poteškoćama? Da li želite da započnete svoj biznis? Ova kreditna kompanija osnovana je organizacija za ljudska prava širom svijeta s jednim ciljem pomoći siromašnima i ljudima sa finansijskim poteškoćama u životu. Ako želite da se prijavite za kredit, vratite nam se s detaljima ispod email: elenanino0007@gmail.com

  Ime:
  Potreban iznos kredita:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala i Bog blagoslovi
  POVJERENJE
  Elena

 8. Jeste li pod pregledom duga ili upravi? Jeste li na crnoj listi? Jeste li se borili za rješavanje svojih mjesečnih uplata? Želite li kupiti kuću, automobil ili poslovni zajam, ali ste pod pregledom duga ili upravi? Ako ste odgovorili DA na bilo koje moje pitanje? Molimo kontaktirajte nas putem e-pošte: nortonfinance2017@gmail.com

 9. Moje ime je Luis Roland, imam lijepu ženu i 3 djece. prije tjedan dana bio sam u očajnoj potrebi za novcem pa sam pomislila na posudbu pa sam se upregla u toliko prevarante koji su prikupili 2500 € od mene i odbijaju me poslati e-poštom. Postao sam vrlo frustriran i naposljetku pijan, jednog vjernog dana kad sam otišao u klub za piće gdje sam upoznao starijeg prijatelja, rekao sam mu sve što se dogodilo meni, upoznao me s GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD i dao mi svoju e-mail adresu (ginamorganloancompany@gmail.com), on mi je rekao kako je tvrtka pomogla njemu i njegovoj obitelji. Odmah sam je kontaktirala, stigla sam kući, rekli su mi pravila i propisi, nakon obrade kredita, za manje od 24 sata, primio sam kredit od 80.000 eura. Dakle, ako ste zainteresirani za zajam, možete je također kontaktirati na ovu adresu e-pošte: ginamorganloancompany@gmail.com

 10. Jeste li doživjeli poteškoće u dobivanju zajma od običnih zajmodavaca i drugih banaka?
  ovo je prilika za vas! mi smo eucharia daniel zajam usluga, u povezanosti s našom bankom
  nudimo zajam uz nisku kamatnu stopu, jednostavno i pouzdano, sve što morate učiniti jest
  primjenjuje se, dobije odobrenje kredita i dobiva kredit, to je 100% istina, kontaktirajte nas putem e-pošte (euchariadanielloanfirm@gmail.com)

 11. Pozdrav, jesi li zainteresiran za dobivanje zajma? nudimo poslovni zajam, investicijski zajam, konsolidaciju duga i još mnogo toga. nudimo velike iznose tvrtkama s našim 100% -tnim sustavom transfera, povezujemo vas s našom bankom i dobivate zajam od 24 sata sa samo 2% kamatnom stopom
  Zato nas e-poštom šaljite na adresu: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit.

 12. Krešo Beljak treba mi otvoriti poštanski sandučić slomio se ključ, kako smo čuli ti si u tome vrsni i spretni majstor. Koliko čujemo i laž ti nije strana kao i mnogim političarima. Na žalost među njima malo pravi i iskrenih ljudi a puno NELJUDI!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × jedan =