Belgijski izbornik Roberto Martinez podnio je ostavku nakon okršaja s Vatrenima! Ovo nije kraj zlatne ere belgijskog nogometa…

Na prošlom svjetskom prvenstvu smo završili treći. Sada smo turnir okončali već u skupini i naravno da je to neuspjeh za belgijski nogomet...

Foto-Twittwer-Roberto Martinez podnio ostavku
Podijeli

“Opraštam se od reprezentacije, a to je puno emocija kao što možete zamisliti”, rekao je Španjolac na konferenciji za novinare. On je preuzeo Crvene vragove 2016., dovevši ih do polufinala Svjetskog prvenstva 2018., a utakmica u Al Rayyanu protiv Hrvatske mu je bila zadnja na izborničkome mjestu.

Na prošlom svjetskom prvenstvu smo završili treći. Sada smo turnir okončali već u skupini i naravno da je to neuspjeh za belgijski nogomet. Protiv Kanade nismo bili pravi, ali smo pobijedili. Potom smo posve zasluženo izgubili od Maroka, dok smo protiv Hrvatske bili dobri. Stvorili smo puno prilika, ali nismo uspjeli zabiti. Šteta, žalosni smo, ali mislim da zbog ove zadnje utakmice možemo uzdignute glave napustiti prvenstvo. Ovo nije kraj zlatne ere belgijskog nogometa, u našem je sastavu puno kvalitetnih i mladih igrača“, rekao je Roberto Martinez nakon pobjede, remija i poraza Belgije u skupini F te kraja belgijske priče u Kataru.

Roberto Martinez odlazi iz Belgije — utakmica s Hrvatskom bila mu je posljednja na mjestu izbornika reprezentacije Belgije.

 


Podijeli