BBB obilježili Oluju i akcije hrvatskih snaga: ‘Kraljica svih akcija,dijamant u kruni svih Hrvatskih pobjeda!’

BBB
Podijeli

U prvom susretu 4. kola Prve HNL Osijek i Dinamo u petak su igrali 0-0.

Bad Blue Boysi obilježili su ovu utakmicu natpisom o Oluji: “Zima ’94, Skok -1, Bljesak, Skok-2, Ljeto-95, Kraljica svih akcija,dijamant u kruni svih Hrvatskih pobjeda!”
Zagrebački je sastav u susret ušao sa 10 novih igrača u odnosu na utakmicu protiv Ferencvarosa u 3. pretkolu Lige prvaka prije tri dana, jedini koji je započeo oba dvoboja bio je vratar Dominik Livaković. Domaći su stoga bili bolji suparnik većim tijekom dvoboja te su stvorili dvije-tri dobre prilike za pogodak, no upravo je Livaković s nekoliko odličnih obrana zaslužio epitet igrača utakmice…

Tijekom rata, brojni navijači Dinama uz ostale navijačke skupine branili su hrvatsku grudu. Bilo u redovima PolicijeZbora Narodne garde ili HOS-a. Rame uz rame s navijačima ostalih hrvatskih klubova Bad Blue Boysi su prolazili ratišta od Vukovara do Prevlake. Mnogi od njih, nikada se nisu vratili na “svoj sjever”. U čast i vječnu slavu poginulim navijačima Dinama, podno zapadne tribine podignut je spomenik – oltar hrvatskim vitezovima, kojima je u srcu bila plava boja. Većina navijača i danas je aktivna, a dio njih aktivno je sudjelovao u obrani Domovine. Nažalost, neki se nisu vratili. Prljav i podmukli ratni vihor odnio je živote u nepovrat ali njihova žrtva i djelo, njihova lica, nikada neće biti zaboravljeni.

Spomenik navijačima Dinama poginulim u Domovinskom ratu podno Zapadne tribine Maksimira


Podijeli