Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sazvao je konferenciju za novinare za na kojoj se obrušio na ministricu obrazovanja i znanosti Blaženku Divjak. Poručio je da će podržati proračun, iako je ranije govorio drugačije.

– Državni proračun za iduću godinu, o kojem će Sabor glasovati u ponedjeljak, neće imati podršku Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, ne osiguraju li se u njemu sredstva za besplatne udžbenike za osnovnoškolce u cijeloj državi, najavio je Bandić prije dva dana.

Danas je s konferencije za novinare poslao drugačiju poruku.

– I ako se ne usvoji amandman, mi ćemo glasati za proračun, ali ne vjerujem da nema mudrosti ministra i premijera i da će dopustiti da se to dogodi, ali nećemo rušiti Vladu i proračun, kazao je Bandić. Znate, ja znam kako voziti auto, ali ne znam kako bušiti gume, rekao je Bandić. Ja neću rušiti Vladu i bušiti gume.

Bandić tvrdi da amandmanom o besplatnim udžbenicima nikome ništa ne uvjetuje.

– Ništa ja nikome ne uvjetujem, što bih ja gospodinu Plenkoviću i ministrici uvjetovao? Već ja molim Boga da ministrici prosvijetli pamet i da kupi djeci udžbenike, kazao je Bandić.

Poručio je ministrici Divjak i premijeru Plenkoviću da “završe trakavicu s udžbenicima, skinu je s dnevnog reda i da djeci kupe knjige.”

Kazao je da “lekcije drži ministrica koja u dvije godine nije napravila nijednu školu”, a da su u Zagrebu napravili deset škola i deset vrtića”.

– Ljudi moji, to je strašno, kazao je.

Bandić se obrušio na ministricu Divjak i zbog provedbe eksperimentalne reforme ‘Škola za život’ jer vrši eksperiment s djecom. Kazao je da je to privatni eksperiment ministrice koji nitko od stručnjaka je nije podržao niti se o njemu raspravljalo.

– Stranka koja ima četiri mjesta u Saboru ima ministricu koja eksperimentira s djecom. To je opasno, kazao je Bandić.

U svom stilu je komentirao i nabavu tableta. “Očito je dobavljač tableta dobar”, kazao je Bandić i dodao da je on učio na grah i da mu nije trebao tablet.

– Ne podcjenjujem tehnologiju, ali tableti neće riješiti problem obrazovanja”, kazao je zagrebački gradonačelnik kojemu je srpska rakija grada Jagodine iz ruke arkanovog suradnika Dragan Markovića Palme “najbolja na svijetu”…

‘Bandić ima ambiciju biti premijer, a ne ministar’

Komentirao je i jačanje svog saborskog kluba.

– Nabildali smo se, ima nas i bit će nas još, ali nama ništa ne treba, ni ministarska fotelja nam ne treba, kazao je i dodao:

– Bandić nema tih ambicija, Bandić ima ambiciju biti premijer, a ne ministar.Ja nemam druge ambicije, kazao je zagrebački gradonačelnik kojemu je srpska rakija grada Jagodine iz ruke arkanovog suradnika Dragan Markovića Palme “najbolja na svijetu”… 

D.K.


Vezane vijesti;

Milan Bandić na sastanku gradonačelnika Beograda, Zagreba i Sarajeva – koji je smisao toga?…


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × pet =