Podijeli

Momčilo Bajagić Bajaga, čiji je koncert u Karlovcu nedavno otkazan na zahtjev dijela braniteljskih udruga, našao se u “neobranom grožđu”,doosi dnevno.hr.

Naime, njegova tvrdnja i inzistiranje da 1993. godine nije pjevao u Kninu, opovrgnuta je iz Srbije. Točnije, nastup srpskog pjevača u Kninu potvrdio je predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta:

“Bajaga treba biti ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira, da bi se dodvorio hrvatskoj javnosti i da bi mogao nastupati u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilitira zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ”Za dom spremni”’, izjavio je Linta u pismu koje je dostavio medijima, a iz kojeg se može iščitati kako Bajagi mnogo toga zamjera:

“Bajaga je izjavio da razumije njihovo nezadovoljstvo, ali da on za to nije kriv. Prema njemu, ispada da se on slaže sa lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajišški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”, smatra Linta koji je srpskoj glazbenoj zvijezdi zamjerio “provokativnu tvrdnju novinarke N1, da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području”:

“Srpski narod nije 1991. godine okupirao područje sjeverne Dalmacije, Like, Korudna, Banije, Slavonije, Baranje i zapadnog Srema već je tu živio vjekovima. Bajaga bi to trebao znati”, Lintin je zaključak.

S.V.


Podijeli

23 KOMENTARI

  1. Eto, srboteroristička propaganda bez srama, di je to servski narod živio vjekovima na tisućljetnom Hrvatskom teritoriju, manje skupine serva naselili su turci kao pomoćne čete, što svjedoči i Hrv.general Lenković, tu činjenicu da su servi pomoćne osmanlijske čete pokušavaju prikriti jeftinim lažima, da je tobože Hrvatska vojna krajina područje na kojem su srblji branili hrvate (zamisli glupane) a na temelju te izmišljotine i povijesne krivotvorine, vrlo loše krivotvorine s obzirom da posjedujemo arhivu cjelokupne populacije za vlastita obrambena područja od osmanskoservske najezde, su izmislili plan, u tijeku prve i druge jugookupacije su planirano naseljavali ta određena područja da kolonijama izmjene etničku sliku prostora, pri tome su uzrupirali par starohrvatskih crkava VIII i IX st. I nekoliko antičkih lokaliteta,

    prema tome, od tih terorista koji su držali pod okupacijom područje Hrvatske države tzv.rsk, kako je to jasno i iz svih rezolucija vijeća sigurnosti i UN-a, većina nije uopće rođena na teritoriju RH

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + osam =