BAJAGA DOBIO ‘ŠAMARČINU’ IZ SRBIJE: ‘Pjevao si u Kninu 1993., zašto sada to negiraš?’

Bajaga i četnički vojvoda Bora Đorđević

Bajaga i četnički vojvoda Bora Đorđević
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Momčilo Bajagić Bajaga, čiji je koncert u Karlovcu nedavno otkazan na zahtjev dijela braniteljskih udruga, našao se u “neobranom grožđu”,doosi dnevno.hr.

Naime, njegova tvrdnja i inzistiranje da 1993. godine nije pjevao u Kninu, opovrgnuta je iz Srbije. Točnije, nastup srpskog pjevača u Kninu potvrdio je predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta:

“Bajaga treba biti ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira, da bi se dodvorio hrvatskoj javnosti i da bi mogao nastupati u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilitira zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ”Za dom spremni”’, izjavio je Linta u pismu koje je dostavio medijima, a iz kojeg se može iščitati kako Bajagi mnogo toga zamjera:

“Bajaga je izjavio da razumije njihovo nezadovoljstvo, ali da on za to nije kriv. Prema njemu, ispada da se on slaže sa lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajišški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”, smatra Linta koji je srpskoj glazbenoj zvijezdi zamjerio “provokativnu tvrdnju novinarke N1, da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području”:

“Srpski narod nije 1991. godine okupirao područje sjeverne Dalmacije, Like, Korudna, Banije, Slavonije, Baranje i zapadnog Srema već je tu živio vjekovima. Bajaga bi to trebao znati”, Lintin je zaključak.

S.V.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

23 KOMENTARI

 1. Eto, srboteroristička propaganda bez srama, di je to servski narod živio vjekovima na tisućljetnom Hrvatskom teritoriju, manje skupine serva naselili su turci kao pomoćne čete, što svjedoči i Hrv.general Lenković, tu činjenicu da su servi pomoćne osmanlijske čete pokušavaju prikriti jeftinim lažima, da je tobože Hrvatska vojna krajina područje na kojem su srblji branili hrvate (zamisli glupane) a na temelju te izmišljotine i povijesne krivotvorine, vrlo loše krivotvorine s obzirom da posjedujemo arhivu cjelokupne populacije za vlastita obrambena područja od osmanskoservske najezde, su izmislili plan, u tijeku prve i druge jugookupacije su planirano naseljavali ta određena područja da kolonijama izmjene etničku sliku prostora, pri tome su uzrupirali par starohrvatskih crkava VIII i IX st. I nekoliko antičkih lokaliteta,

  prema tome, od tih terorista koji su držali pod okupacijom područje Hrvatske države tzv.rsk, kako je to jasno i iz svih rezolucija vijeća sigurnosti i UN-a, većina nije uopće rođena na teritoriju RH

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva − dva =