Apostolski nuncij Ante Jozić predao vjerodajnice bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku

„Moj rad i moja prisutnost ovdje pridonijet će prvenstveno jačanju moralnih i duhovnih vrijednosti“, poručio je predstavnik Svete Stolice u Bjelorusiji hrvatski diplomat Jozić....

Podijeli

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko primio je u utorak 3. studenoga vjerodajnice apostolskog nuncija u Bjelorusiji nadbiskupa Ante Jozića, zajedno s veleposlanicima još šest zemalja (Venezuele, Irana, Sjeverne Koreje, Sirije, Turske i Japana). Svečanost je održana u Palači neovisnosti, a na tom primanju diplomata predsjednik je govorio o suradnji Bjelorusije sa svakom od zemalja…

Govoreći o Vatikanu, kako je preneseno iz Ureda bjeloruskoga predsjednika, Lukašenko je rekao da Bjelorusija i Vatikan imaju poseban odnos. „Na međunarodnoj sceni neprestano promičemo važne inicijative poput borbe protiv trgovine ljudima, borbe protiv nasilja nad djecom, zaštite tradicionalnih obiteljskih vrijednosti“, napomenuo je predsjednik Bjelorusije te istaknuo da u bilateralnoj suradnji posebno mjesto ima pitanje međuvjerskoga mira.

„Računamo na konsolidirajuću i konstruktivnu ulogu Katoličke Crkve u bjeloruskom društvu“, kazao je Lukašenko te potvrdio interes Bjelorusije za daljnjim produbljivanjem suradnje sa Svetom Stolicom.

To je u izjavi za Bjelorusku telegrafsku agenciju BelTA potvrdio i apostolsku nuncij Jozić. Odgovarajući na pitanje novinara kazao je da Bjelorusija i Vatikan nastavljaju rad na konkordatu. „Rad na sporazumu započeo je davno i nastavit će se“, rekao je nadbiskup Jozić i napomenuo da je otvoren za nastavak suradnje na različitim razinama između Vatikana i Bjelorusije. „Moj rad i moja prisutnost ovdje pridonijet će prvenstveno jačanju moralnih i duhovnih vrijednosti“, poručio je predstavnik Svete Stolice u Bjelorusiji hrvatski diplomat Jozić.

L.K.


Podijeli