Podijeli

Antun Babić uputio je priopćenje za javnost koje donosimo u cijelosti…

Gospođo predsjednice Republike Hrvatske, jeste li za Hrvatsku ili za Novi svjetski poredak?

Poštovana gospođo Kolinda Grabar-Kitarović,

u više navrata u zadnjih godinu dana izjavili ste da ste za ratifikaciju Istanbulske konvencije, u kojoj, u čemu se slažu mnogi stručnjaci, postoje elementi rodne ideologije i koja je sastavni dio plana tajnih svjetskih udruženja za uvođenje Novog svjetskog poretka.

Gospođo predsjednice, moram Vas ovom prigodom podsjetiti na Vaše vlastite riječi, koje ste izgovorili u svojem Inauguracijskom govoru na Trgu sv. Marka 15. veljače 2015. Citiram:

«U ovom trenutku želim istaknuti i važnost naše kulture, tradicije, obitelji i vjere. Te sastavnice kroz povijest su očuvale našu samobitnost. Naš je narod kroz povijest iznjedrio velike znanstvenike, inovatore, umjetnike i sportaše, čime je pridonio civilizacijskom razvoju. Preda mnom i pred svima nama velika je odgovornost i dužnost, prije svega prema našim potomcima, i dalje čuvati, promicati i razvijati našu kulturu, naš identitet i naše ime».

Danas je Hrvatska biskupska konferencija donijela jednoglasnu odluku da se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije. U Izjavi za javnost HBK posebno naglašava da se biskupi, kao dionici života hrvatskog društva, obraćaju javnosti, ali i «naročito odgovornima za donošenje političkih odluka koje za sobom neizbježno povlače ozbiljne posljedice za život naroda i za budućnost hrvatske države». Od 1990. nismo čuli veću zabrinutost ni pročitali snažniju poruku Hrvatske biskupske konferencije.

Prema najavama u medijima, u petak 13. travnja u Hrvatskom saboru na dnevnom redu bit će glasovanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije. U maniri diktatora predsjednik Vlade Andrej Plenković prijeti saborskim zastupnicima raznim oblicima političkoga kažnjavanja ne podrže li usvajanje Konvencije.

Imajući u vidu da se većina hrvatskog naroda i građana koja je glasovala za Vas protivi usvajanju Istanbulske konvencije, pozivam Vas da odmah i žurno poslušate glas svojih glasača i stanete na stranu, kako ste rekli u Inauguracijskom govoru: «naše kulture, tradicije, obitelji i vjere», a ne međunarodnih zakona koji nas vode u Novi svjetski poredak.

Antun Babić


Podijeli

13 KOMENTARI

    • Gospodine Kstanoviću, prije svega Vaš riječnik je prostački i neprimjeren za javni dijalog. Drugo, kakvo Vi imate pravo na Hrvatsku, koje ja nemam. U Hrvatsku sam se vratio u travnju 1990. prije izbora i napravio koaliciju (Hrvatski blok) HDZ-a i HSS-a. Prije dva dana na prosvjedu u Splitu moje misli su također bile na skupu HDZ-a u Splitu na Uskrs, tjedan dana prije pr ih izbora, na kojem sam zajedno s Tuđmanom govorio pred više od sto tisuća ljudi. Toliko o mojem pravu da budem Hrvat, kao i Vi, a vjerojatno sam i rođen u Hrvatskoj prije Vas. Moj otav Vinko Babić je kao hrvatski domobran teško ranjem, prežuvio Bleiburg i Križni put, ja sam danas u hrvatskoj mirovini od 2700 kuna. Srdačan pozdrav.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 11 =