Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Antifašizam je postao oružje i sredstvo protiv hrvatske države- dr. Ivo Lučić u HRT Otvoreno 29.prosinac 2018. godine..
Antifašizam, kao egzorcizam, koji svako malo osjeti potrebu istjerivati duh ustaštva iz Hrvata- Vlado Gotovac…

U emisiji  HRT Otvoreno sudjelovali su;

Lora Vidović, pučka pravobraniteljica,

Dr. Ivo Lučić, povjesničar,

Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa,

akademik Zvonko Kusić,

Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a, i

Anto Đapić, predsjednik stranke Desno

Razgovaralo se o optužbama za povijesni revizionizam, interpelaciji SDP-a o radu Vlade i optužbama za rehabilitaciju NDH.

Postavilo se pitanje karaktera NDH kao države?

Arsen Bauk rekao je da su svi složni da je karakter NDH bio zločinački.

Dr. Ivo Lučić je tada rekao kako bi svi trebali biti složni, da je karakter jugoslavenskog komunističkog režima bio isto zločinački. A zločine tog režima Lora Vidović nije uopće uzela u razmatranje, i naravno propustila je napisati da samo u Zagrebu ima 60-70 masovnih grobnica od Savske pa nadalje.

Citirajući Ustav  RH napisala je samo da se samobitnost i samostalnost Republike Hrvatske i državna suverenost u razdoblju drugog svjetskog rata očitovala u odlukama ZAVNOH-a, nasuprot proglašenju NDH, ali je tendenciozno izostavila da je suverenost  i samostalnost utemeljena na odbacivanju komunističkog sustava.

Kada se govori o antifašizmu, nastavio je dr. Lučić, onda se ne uzima antifašizam kao demokratska vrijednost, nego antifašizam kao ideologija koji je postao oružje protiv suverene hrvatske države.

Taj i takav antifašizam Vlado Gotovac nazvao je EGZORCIZAM. Egzorcizam ,jer antifašisti svako malo osjete potrebu istjerivati duh ustaštva iz Hrvata.

Tom egzorcizmu pridružili su se Lori Vidović i notorni egzorcist Milorad Pupovac, sa Veljkom Kajtazijem, Ognjenom Krausom i Franjom Habulinom, u kojem optužuju Hrvatsku , HRT i Katoličku crkvu za širenje šovinističkog nacionalizma, ekstremnog historijskog revizionizma, i negacionizma prema NDH.

„Apel -tražimo osudu“ kojem upozoravaju na alarmantno širenje, dopuštanje i podršku revizionizmu i negacionizmu u današnjoj Hrvatskoj uputili su Predsjednici Republike, Predsjedniku Hrvatskog Sabora i Vlade te Glavnom državnom odvjetniku.

Izrijekom je napadnut i Tomislav Karamarko , koji usput rečeno nije više aktivan u politici!

https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/pupovac-i-manjinci-napali-crkvu-i-hrt-bujanca-i-leljaka/

Očita je na djelu koordinirana akcija „egzorcista“, da se zaustave novija istraživanja o lažnoj i dugo godina sakrivanoj komunističkoj povijesti, jer izlazi na vidjelo istina koju su oni pomno i smišljeno godinama uspjeli sakrivati.

Stoga se napadaju Roman Leljak i njegova istraživanja ,kao kontroverzni slovenski publicist ” ( valjda zato što je otkrio Hudu jamu i još mnoge jame na području Slovenije, kao dokaz komunističkih zločina), zatim „Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac kojemu su, kako navode, na čelu Stjepan Razum, visoko rangiran u crkvenoj hijerarhiji, i tajnik Igor Vukić, pseudopovjesničar i autor neznanstvene publikacije “Radni logor Jasenovac” i HRT, koja je prezentirala publikacije, emisiju Bujica koja daje dosta prostora novijim istraživanjima i Katoličkoj crkvi, koja je uvijek za „egzorciste“ „kost u grlu“.

Napadom  za negacionizam ,revizionizam, krivotvorenje povijesti, iskrivljavanje slike o logoru Jasenovac ( koju je komunistički režim stvorio), i još mnogo , ekstremnih, revizionističkih, kontroverznih i inih izraza iz bogate kolekcije jezikoslovca Milorada Pupovca., želi se zacementirati povijest njihove nikada  prežaljene Jugoslavije i nikada prihvaćene samostalne Republike Hrvatske, što naprosto vrišti iz svake naslovnice NOVOSTI SNV-a.

Vezano uz Novosti SNV-a, ne mogu a da ne primjetim dvostruke kriterije, koje primjenjuje Milorad Pupovac. Evo na primjeru Hrvatskog slova;

„Hrvatsko slovo časopis za kulturna i politička pitanja koji slovi kao ultrakonzervativan i ekstremnonacionalistički, pri čemu je povremeno financiran sredstvima iz državnoga proračuna, promovirao je knjigu pod naslovom Sluga domovine: Život hrvatskoga viteza Vjekoslava Maksa Luburića , koju je potpisao teolog i filozof Vlado Vladić, nekadašnji predavač na Fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. U desničarskim medijima najavljena je promocija knjige o Luburiću u nekoliko lokalnih crkava.”

Ovo je vrhunac licemjerja i dvostrukih  mjerila.

Novosti SNV-a, su financirane iz Proračuna RH, a njihov je sadržaj uperen protiv hrvatske države i hrvatskog naroda, a Pupovac spominje kao ultrakonzervativan i ekstremnonacionalistički  hrvatski list. Dovoljno je samo podsjetiti kako su se narugali Hrvatskoj himni ( Lijepa naša haubico), hrvatskoj borbi sa požarima u Dalmaciji (Lijepa naša, lijepo gori) i nizom hrvatskih građana i institucija. To oni sve svode pod satiru, a zna se  što je satira, osuda i prezir!!! (književno djelo ili postupak u kojem ili kojim se napada pojedinac ili zajednica, kakva mana, karakterna osobina, uvjerenje i sl., pri čemu se predmet napada podvrgava ismijavanju, ironiziranju, osudi i preziru)

https://www.portalnovosti.com/

NOVOSTI

U  kontekstu navedenog trebalo bi se držati Dokumenta dijaloga koji je sastavilo Vijeće za suočavanje s prošlošću u kojem su sve te pojave raščlanjene i njegovih zaključaka. Sve to lijepo piše u Dokumentu dijaloga rekao je dr. Lučić.

A sam izvještaj Lore Vidović dr. Lucić  ocjenio je da sliči na izvješća nekih OPSKURNIH ZAJEDNICA, koje svako malo govore jezikom srbijanskog predsjednika Vučića i njegovog ministra Vulina.

U tom smislu je i moj naziv za izvještaj Lore Vidović -PAMFLET

Isto tako čisti je Pamflet, i APEL-tražimo osudu“ Milorada Pupovca i njegovih istomišljenika, samo obogaćen izrazima iz bogatog pupovčevog rječnika!

EGZORCISTI  pokušavaju svim mogućim  sredstvima zaustaviti istraživanje komunističke jugoslavenske lažirane povijesti. Povećavaju medijski  i politički pritisak, pretvarajući ga u hajku i lov na vještice, jer su svjesni da im istina nikako ne ide u prilog, svjesni su da se otkrivanjem  istine o stravičnim i masovnim poslijeratnim zločinima i umnožavanjem  žrtava tuđih zločina, postaje jasno da su svi totalitarni režimi ustvari zločinački, da se služe istim metodama vladanja, i tu nestaje njihovo glavno oružje, kojim hrvatski narod drže taocima njihove velikosrpske i yugokomunističke politike.

Pamflet– je tekst u kojem se autor izražava polemički o znanstvenimvjerskim ili političkim temama. U pamfletu argumentacija, koja bi bila utemeljena činjenicama, stoji u pozadini. Umjesto argumentacije, predominantno je strastveno zagovaranje protiv teme pamfleta.

Pamflet odobrava ili je ponekad čak i krajnji cilj ponižavanja protivničke strane. Ovom se cilju podređuje rasprava, jezični stil, a posebno i retorički stil za omalovažavanje protivnika.

Piše / Lili Benčik


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

36 KOMENTARI

 1. neprijatelj sa obilježjem petokrake je napao državu Hrvatsku a danas ju slave da je pravi domoljub na vlasti još davna bi to prošlost bila i kad bi se pojavila bili bi sankcionirani zatvorskim kaznama a ne gulili kompire domoljubi probudite se

 2. Mislim da je već 90 – te Hrvatski narod započeo borbu kontra fašista , koja traje i dan danas . Nije ova zadnja generacija koja je ginila za slobodu . Nažalost to čeka i naše potomke . Zato Hrvat mora uvijek biti spreman .

 3. Kako nema prijava protiv uporabe zlocinacke zastave i zlocinacke petokrake ,i nitko od Hrvata se ne dize na noge protiv tog znakovlja.Ali zato UZ. HOS,ZDS I BIJELO POLJE NA HRV.BARJAKU TI ISTI VRVENDACI PRIZIVAJU NEKI TAMO USTASKI REZIM KOJI NEMA VEZE S RH . .ALI ONI SU BILI I OSTALI JUGOSLOVENI I CETNICI ,ZA RAZLIKU OD HRVATA KOJI SU CASNI HRVATSKI BRANIITELJI SA CASNIM HRV.ZNAKOVLJEM. POSEBNO HOS-a. KOJI CETNICIMA NAJVISE SMETA JER IH SE BOJE I U SNU.ONI ZAPRAVO DRHTE .IMAJU LOS PREDOSJECAJ. ZDS ODZVANJA HRVATSKIM ZRAKOM U NECUJNIM KRICIMA PALIH NEVINIH OD CETNIVKE RUKE,A CIJI KRICI BOLI U KOJOJ SU OKONCALI ZIVOT TRAZE MIR U ISTINI I DOSTOJNOM GROBU..ZATO ODGOVARAJMO PUPIJU I ANTIFAMA ,HRVATI OSTAJU ZA DOM SPREMNI DO KONACNE SLOBODE OD JUGOOSTATAKA..

 4. Početkom 90-tih su titovke,uniforme i ideologiju sakrili na tavan ka pičke,jer pičke i šupci i jesu. Sad sve to vade na vidjelo,jer im vlast a i sve vlasti zadnjih 10-15 godina dopuštaju. Jebiga,kad ih nismo znali nać i transferirat. K slavnom komandantu.

  • Ako pozatvaraš sve koji rade protiv svoje države Hrvatske , vjerojatno misliš i na Hrvate !? Pa te pitam ja , tko će uopće od Hrvata ostat na slobodi ?

 5. Ove krvolocne sumske zvijeri treba sto prije potamaniti dok god oni budu dizali glave dotle hrvatska nece imati prosperiteta, hrvatsku su unistili ti krvoloci iz sume i unistili su demografsku sliku hrvatske jos 1945 sa krvolocnim ubijanjem nase mladosti i oni su sad veliki antifasisti a najveci su zlocinci na ovim prostorima, gdje to ima nego samo u Hrvatskoj. Dok se ne rijesimo tih krvoloka hrvatskoj nema napredka nego potpono ce izumrijeti

 6. Cilj jajačkog antifašizma je obnova jugoslavije i zbog toga se njezini čelnici šaltaju po regionu…
  Zbog toga Mesić, Josipović, Terselić, Pupovac, Pusić i slični hrvatsku državu nazivaju zemljom, a pojedini i postjugoslavenskom tvorevinom, ne priznajući njezin suverenitet i državnost..
  Od takvih se nikada nije čulo da izgovaraju hrvatska država…

 7. Ova banda smije nositi usranu petokraku to nije każnjivo. Ta vaša petokraka je ubijala je Hrvatski narod i rušila Hrvatske gradove i sela. Izbacite je iz Hrvatske treba zabraniti isticanje komunistićkog znakovlja.

 8. Antifasizam je danas samo floskula onima koji sa njom prikrivaju svoj fasizam,primitivizam,a sa druge strane su desetljecima dobro i ugodno zivjeli ko bubreg u loju! Za tu pojavu su krivi svi vladajuci politicari od 91 jer su na ovaj ili onaj nacin aktivno dopustili i doprinijeli ocuvanje neceg cije se postojanje zasniva na kopanju po proslosti,proslosti od prije nekih 70-80 godina sa kojima ova generacija i ova danasnja Hrvatska nema nikakve veze!

  Hvaljen Isus i Marija !

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × pet =