VIDEO Anita Nosić predala je fotelju i mandat, nasljedio ju je Petar Petričević…

Nosić je ostalo otplatiti još oko 72.000 eura od 80.000 eura koje je podigla za stan. Poslala je pismo u državnoj agenciji da će sve svoje obveze podmiriti....Inače, u imovinskoj kartici nema upisanu ušteđevinu...

Podijeli

Nosić fotelju gubi nakon nevjerojatne priče koju su otkrila 24sata. Još kao 27-godišnjakinja, načelnica iz općine pored Imotskog je kupila stan uz državne subvencije u Zagrebu…

Anita Nosić predala je mandat načelnice Lovreća. Svoju dužnost je predala nasljedniku, a pred novinare nije htjela.

Novi načelnik umjesto Nosićke-screenshot

– Danas sam stupio na dužnost, a mandat ću obavljati volonterski. Ići ćemo korak po korak – rekao je novi načelnik Lovreća Petar Petričević.

Podsjetimo, Nosić fotelju gubi nakon nevjerojatne priče koju su otkrila 24sata. Još kao 27-godišnjakinja, načelnica iz općine pored Imotskog je kupila stan uz državne subvencije u Zagrebu. Iako živi u očevoj kući s bazenom i vodi općinu u kojoj živi, uzela je subvencije namjenjene mladima bez krovom nad glavom.

Mjesečno joj plaćamo više od 1700 kuna subvencije, a do siječnja ove godine smo joj pomogli s 46.000 kuna. Subvencije bi plaćali još godinu i pol da nije priča otkrivena. Nosić nam je sama priznala da je stan kupila kako bi ga koristila kada povremeno dolazi u Zagreb, donosi 24.sata.

Naknadne provjere Ministarstva uprave su utvrdile da je Nosić šest mjeseci bila prijavljena u Zagrebu. Cijelo vrijeme je obavljala načelničku funkciju iako joj je mandat trebao prestati po sili zakona. Nitko je neće tražiti povrat plaća jer praksa suda kaže da čak i ako ste nezakonito na funkciji, a radite posao, zaslužujete plaću. Pitanje je je li bilo utaje poreza jer u Zagrebu je za razliku od Lovreća, prirez 18 posto.

Protiv Nosić je i državna agencija APN pokrenula jedini postupak koji može: naplatu kredita u cijelosti. Nosić je ostalo otplatiti još oko 72.000 eura od 80.000 eura koje je podigla za stan. Poslala je pismo u državnoj agenciji da će sve svoje obveze podmiriti. Inače, u imovinskoj kartici nema upisanu ušteđevinu.

Video-24.sata

U HDZ-u je čeka izbacivanje iz stranke jer smatraju da je naštetila ugledu HDZ-a. Barem ako ostane sadašnje stranačko vodstvo, dok se nitko iz alternativne opcije u kojoj je i Brkić nije izjašnjavao o tome je li naštetila stranci.

D.K.

Podijeli