Plenkovićev HDZ napao Hasanbegovića! Optužio ga da je pridonio ‘onemogućavanju’ služenja mise na Bleiburgu

Najgore je od svega to što su upravo Hasanbegović i njemu slični svojim ideološkim sektaštvom, ekstremizmom i produbljivanjem podjela u društvu pridonijeli tome da se hrvatskim biskupima onemogući služenje mise na Bleiburgu, a hrvatskim ljudima da primjereno komemoriraju svoje žrtve...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

“U nedostatku bilo kakvog programa na dobrobit hrvatskih građana, g. Zlatko Hasanbegović nerijetko se u želji za malo medijske pozornosti isticao lažima spram drugih. Ali, jučerašnjim podmetanjem na Novoj TV da iza zabrane održavanja mise na komemoraciji u Bleiburgu tobože stoji predsjednik HDZ-a i Vlade RH Hasanbegović je u prizemnosti i besramnom politikantstvu nadmašio samog sebe“, stoji u priopćenju HDZ-a o ‘zabrani’ mise zadušnice na Blebiurgu, a u kojem su okrivili Zlatka Hasanbegovića, prenosi narod.hr.

Priopćenje u cijelosti…

“HDZ je jasno poručio da u cijelosti podržava pismo kojim je Hrvatska biskupska konferencija izrazila duboko neslaganje s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj te ocijenila da uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskog naroda znači nepoštivanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih.

Promptno smo i najavili da ćemo putem svojih predstavnika u Hrvatskom saboru, kao pokrovitelju komemoracije, sjesti s organizatorima obilježavanja Bleiburške tragedije – Počasnim bleiburškim vodom i HBK-om – kako bismo pokušali zajednički naći rješenje.

Umjesto da kao saborski zastupnik bar malo energije uloži u traženje rješenja za ozbiljnu situaciju koja bi nas zajedno trebala žalostiti – slično kao kada se ni riječju nije osvrnuo na ozbiljni problem neravnopravnosti Hrvata u BiH uslijed izbora Željka Komšića – Hasanbegović odluku Katoličke crkve u Koruškoj, s kojom HDZ nema niti može imati ikakve veze, pokušava zloupotrijebiti za stjecanje sitnih dnevnopolitičkih bodova, svjedočeći da su mu kratkotrajna medijska pozornost, obračuni i vlastiti kompleksi važniji od dostojanstvenog komemoriranja žrtava komunističkog režima.

Najgore je od svega to što su upravo Hasanbegović i njemu slični svojim ideološkim sektaštvom, ekstremizmom i produbljivanjem podjela u društvu pridonijeli tome da se hrvatskim biskupima onemogući služenje mise na Bleiburgu, a hrvatskim ljudima da primjereno komemoriraju svoje žrtve.

Ujedno time rigidnim ljevičarima poput Krešimira Beljaka ili Dalije Orešković daju verbalno streljivo za tvrdnje o „zloupotrebi pijeteta“ ili „političkoj instrumentalizaciji“ komemoracije.

Suvremena hrvatska država temelji se na Domovinskom ratu i državotvornom učenju dr. Franje Tuđmana, na općecivilizacijskim vrijednostima poštovanja svih žrtava i odgovornom suočavanju s prošlosti, a ne na naslijeđu propalih totalitarnih režima”, zaključuju iz HDZ-a.

Podsjetimo, odluku Katoličke crkve u Koruškoj da ‘zabrane’ misu zadušnicu na Bleiburgu, među ostalima, prokomentirao je i Zlatko Hasanbegović.

“Ono što nije uspjelo jugoslavenskim komunistima Stjepanu Mesiću, Ivi Josipoviću, Zoranu Milanoviću, likvidatoru saborskog pokroviteljstva nad bleiburškom komemoracijom, čini će da će uspjeti njihovom autentičnom duhovnom i političkom baštiniku, gospodinu Andreju Plenkoviću”, rekao je Hasanbegović prenosi narod.hr.

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

35 KOMENTARI

 1. Kome to prodaje maglu sin vojne lekarice, koju je on to imao reakciju na Pupovceve izjave i vrijedanja svih Hrvata i katolicke crke, smeta mu sve domoljubno smeta mu komemoracija i sad napada druge jer izgleda napad je najbolja odbrana za svoja Judina djela.

 2. Hasanbegovićevi preci su ubijani na Bleiburgu i križnim putevima.
  A plenkijevi preci su ubijali.
  Da nije bilo plenkijevih partizanskih predaka i sličnih , Bleiburg bi bio nepoznanica.
  Ne pušimo otrcane briselske klevete.

 3. Prošle godine su svi putnici koji su išli na Bleiburg autobusom,bili maltretirani na granici !!!Svi su ZAKASNILI na misu!Ni to nije dovoljno,sada treba zabranit!
  Druže tito jebo ti ja mater!!!!!
  P.S.Ima tita u Hrvatskoj previše!!!!!!!

 4. …na spomeniku pobijenom Hrvatskom narodu i vojsci koji se predao/la na Blajburškom polju piše “…poginuli…”,a svi znamo kako nije bilo borbi nego su partizani i komunisti ubijali Hrvatski narod i njegovu vojsku po nalogu partije i krvoloka,bez suda,dokaza,svjedoka,grobišta i spomena…zato je partija napisala na spomeniku “…poginuli…” ,a na spomeniku treba pisati “…UBIJENI… i na kraju “ZA DOM SPREMNI!”

 5. nemoj svoje grijehe prenositi na druge to su tvoji napravili četnici i komunisti tko je našim Hrvatima oduzimao Hrvatska obilježja prošle godine na Blajburgu Hasenbegovič nije sigurno A Fašisti su sigurno enoi za tvoju informacije po Srbiji se kupe Pupavčevi četnici a i tvoji jer si s njim u koaliciji

 6. Prvo ti je bio odlican postavio si ga za ministra Kulture a sad ti nevalja pitam te kad si ti bio ispravan kad si ga postavio ili sad njega si smjenio kao ministra za nista a ove koji prave probleme non stop drzis na lancu ko kuje poslusnice on ocigledno nije te zelio slusati pa zato sad i nevalja ali samo za tebe dok za ostali narod perfekt.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šesnaest + devet =