Andrej Plenković nakon sjednice VNS-a: “Osuđen je napad na Banske dvore, složili smo se da je riječ o djelu s obilježjem terorizma”

Predsjednik vlade RH Andrej Plenković nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u sjedištu HDZ-a je na sjednici Predsjedništva stranke analizirao rezultate unutarstranačkih izbora...

Podijeli

Danas su se napokon sastali dvojica lidera hrvatske politike Milanović i Plenković…

Milanović je na sjednicu došao samo par minuta prije zakazanog termina, ali ga nije na ulazu u Banske dvore dočekao Plenković. U svakom slučaju, sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost održan je iza zatvorenih vrata bez da su novinari mogli biti u prostorima gdje se to održavalo. Naravno, kako je i Plenković i najavio, prozori su bili otvoreni ali su vrata za javnost bila zatvorena. Na kraju je Plenković dao kratku izjavu u kojoj je za medije više govorio o unutarstranačkim  izborima, samo napomenuvši kako je Milanović došao na svoje i složio se sa tim da je napad koji je izvršio jedan mladić sa automatskom puškom na Trgu svetog Marka imao sve elemente terorističkog čina.

Održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je to bio sjajan sastanak…

Predsjednik vlade RH Andrej Plenković nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u sjedištu HDZ-a je na sjednici Predsjedništva stranke analizirao rezultate unutarstranačkih izbora.

Kako je rekao, 31,5 posto članova je izašlo na unutarstranačke izbore. “Ovi izbori pokazuju da smo, uoči lokalnih izbora iduće godine, osigurali svojim članovima unutarstranački legitimitet svih lokalnih organizacija čime će krenuti cijeli proces priprema za lokalne izbore”, rekao je Plenković.

“Danas ćemo raspraviti i aktualni tjedan, sutra je na dnevnom redu rasprava o izmjenama Ovršnog zakona, u srijedu se glasa povjerenje ministru Čoriću i izglasava proračun, u četvrtak je na dnevnom redu porezna reforma”, kazao je Plenković.

G.S.

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here