Andrej Plenković na XVIII saboru HDZ: Pozdravio hrvatske branitelje i generale koji su bili na saboru HDZ, a ostali koji nisu na saboru- nisu važni!!

Naime u školskim udžbenicima uopće nema Domovinskog rata, nema velikosrpskog agresora. Nema ničeg što bi možebitno moglo naljutiti srbiju kao buduću članicu EU, kojoj vjetar u leđa daje Hrvatska politika na čelu sa Andrejem Plenkovićem...

screenshot
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Od 11 sati u dvorani Košarkaškog centra „Dražen Petrović“ održava se XVIII. Opći (izvještajni) sabor Hrvatske demokratske zajednice.

Izredali su se govornici i gosti koji su hvalospjevno govorili o Plenkoviću, HDZ, i svemu što je , kako su navodili HDZ-ovci uradili za dobrobit Hrvatske. Prikazali su i kratki film o djelovanju i radu HDZ u kojemu se dalo vidjeti nešto poput “Alise u zemlji čudesa”, posebice kad se na bini pojavio Jandroković koji je iz petnih žila, skoro do pucanja glasnica, vikao da je HDZ spas, da će oni ovo i ono, te da će na kraju HDZ na nadolazećim izborima iznjedriti sve, od predsjednika države, sabora, vlade i potući sve svoje političke suparnike. Govor koji je na isti način držao nekadašnji premijer Ivo Senader, za one malo upućenije je zvučao , nikako drugačije već patetično.

Nadalje, na bini se pojavio i “spasitelj” u liku premijera Andreja Plenkovića koji u svom govoru i hvalospijevu nije nabrojao niti jednu pogrešku u radu HDZ, već je do te mjere idealizirao svoj lik i djelo, da se čovjeku učini da na bini stoji “Čarobnjak iz Oza”. Pljesak za pljeskom (bez ovacija!) je samo pokazatelj kako poslušni dio HDZ, koji je došao danas na sabor HDZ, ima zadaću pljeskanja na skoro svaku izgovorenu rečenicu svoga “velikog vođe i ideologa”.

U trenucima slanja posebnih pozdrava, Plenković je (očekivano!)ponajprije  ispozdravljao sve goste, a potom i one okupljene u dvorani. Međutim, kad je Plenković odlučio pozdraviti hrvatske branitelje i generale, rekao je to ovako;

“Pozdravljam sve hrvatske branitelje koji su sa nama danas ovdje, također pozdravljam i članove generalskog zbora, koji su sa nama danas ovdje”, dajući time svima do znanja, da mu svi drugi hrvatski branitelji van dvorane koji nisu na saboru HDZ nisu bitni, jednako kao ni svi hrvatski generali.

EKSKLUZIVNI DOKUMENT: EVO što je premijer Plenković odgovorio na službeni upit Mira Bulja o kurikulu povijesti i Domovinskom ratu!

Ništa čudno, Plenkoviću zapravo hrvatski branitelji o kojima je kratko i formalno rekao nekoliko rečenica, jer je to morao, nisu važni, jer je on kao predsjednik Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme raspisane još 15. siječnja ove godine, i koja zapravo ništa nije uradila, kako bi obrambeni Domovinski rat uvrstila u lektire i udžbenike hrvatske povijesti.

-VAŽNO: OTVORENO PISMO Uredništva Braniteljskog portala predsjedniku vlade RH Andreju Plenkoviću…

Tada su uz predsjedavajućeg Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na 3. sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti sudjelovali  i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Vesna Bedeković, akademik Zvonko Kusić, akademik Dario Vretenar, Ružica Beljo Lučić, Miloš Judaš, Neven Hrvatić, Frane Staničić, Jasminka Buljan Culej i Suzana Hitrec.

-OTVORENO PISMO g. RADOVANU FUCHSU: TRAŽIMO DA SE DETALJAN, POTPUN I OPŠIRAN SADRŽAJ GRADIVA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA OBJAVI HRVATSKOJ JAVNOSTI!

Plenković u svom govoru niti jednom riječju nije napomenuo, da se na Hrvatsku 1991 godine dogodila stravična velikosrpska agresija te da su hrvatsku branili i obranili hrvatski branitelji, koje se nije udostojio pozdraviti, osim samo one branitelje, koji su danas u dvorani poslušno pljeskali. Čudno je da se Plenkoviću kao iskusnom i izbrušenom Briselskom komunikatoru “potkrala” takova velika pogreška. No to njemu na dušu, jednako kao i Blaženki Divjak koja je postala slobodni strijelac, upravo zahvaljujući Plenkovićevom odobrenju, a sve samo kako bi se održala tanka i nestabilna koalicija na relaciji SDSS, HNS, HDZ. Baš u takvom koalicijskom srazu, nestati će Domovinaki rat kao i svi njegovi heroji.

-OTKRILI SMO: UPOZORENJE SVIMA- U KURIKULU PREDMETA POVIJEST NEMA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA!…

Naime u  školskim udžbenicima uopće nema Domovinskog rata, nema velikosrpskog agresora. Nema ničeg što bi možebitno moglo naljutiti srbiju kao buduću članicu EU, kojoj vjetar u leđa daje Hrvatska politika na čelu sa Andrejem Plenkovićem.

Inače je Plenkovićev govor potpuno isti i istovjetan svim njihovim dosadašnjim javnim istupima, što ih Plenković uporno fura po javnim , naklonjenim medijima.

Uglavnom se ništa nije moglo čuti do samo i isključivo hvalospjevnih govora, koji idu u prilog samo i jedino HDZ. Tipičan predizborni skup!

-INTERVJU: Dr.sc. Stjepan Šterc otvorio dušu za Braniteljski portal…Stručnost i osobnost ne odgovaraju političkom sustavu u cjelini!

Patetični govori o demografiji u kojima je samo u jednom detalju, Plenković spomenuo, da dnevno Hrvatska ima 100 rođenih ali 150 umrlih, što je poraz upravo ovakvih dosadašnjih politika kakva se vodi i danas. Sve u svemu, tipičan, isprazan politički govor kakvih smo se naslušali, samo što ga govori druga osoba ili političar “novijeg kova” o kojemu će ovih dana razno razni politički i ini “eksperti” razglabati do u detalje i shvatiti da se vrte u začaranom krugu hrvatskog ambisa, na čijem se rubu Hrvatska već odavno nalazi.

Braniteljski portal

 

 

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

27 KOMENTARI

  • Optuznice a ne razmišljate da je sačuvala ploču od uništenja premjestanjem. Također želite da vlada nasjedne na provokaciju komunista i srba koji se ne mire s porazom u Domovinskom ratu i Hrvatska državu prozivaju ustaškom državom želeći naglasiti da je zločinačka. Zar bi htjeli opet rat samo radi obrane zds. Uostalom nije vlada davalo ocjenu zds nego hrvatski akademici . Vlada je smirila situaciju kojoj joj neki prebacuju za izdaju. Domoljublje je obranit ,spriječit pogibiju naroda, i dovesti blagostanje narodu, plaće rastu, devizne rezerve hrvatske porasle a svi kritiziraju

 1. Pisao već, napadana vlada i prozivana , a rezultati iz nje. Spriječen kolaps Agrokora( 50 milijardi kuna minus), spašeni opg, i radna mjesta ukupno 150 000 obitelji, povećane devizne rezerve hrvatske na 16,5 milijardi eura ,+ 4, smanjen dug države u BDPu , 78 posto , investicije koje se trebaju graditi eu novcem, most, lng, i druge , zakon o braniteljima kojeg su napokon i oni zasluženo dobili , zamislite članak koji komentira da netko ko je bez stana već 20 godina nije u prednosti pred nekim mlađim hoćete reći on je navikao na život bez stana pa mu netreba, tu je i nabavka , priprema za avione a sve to dok je Agrokorov minus od 50 milijardi kuna protkan prozivkama za cijelog mandata . Toliko, a i plaće i mirovine rasle ne puno ali rasle, kuna nikad jača i drugo

  • Proročanstvo kulturan riječnik nema šta brojevi ne lažu .milanoviceva vlada sdp skidala plaće i mirovine, ova diže nije puno ali veseli, tko bio predsjednik države od 2000 na dalje iz kojih redova pa šta se desilo vojsci, zanimljivo da se procesuirati osoba koja je imala prihode izvana i optužuje za afere tj gleda joj se u novčanik a šta je s Mesicem, Josipovicem koliko ono imaju imovinu a bili i primali primanja samo iz domovine razmislite i ne lažite ljude

  • Stipe Romic da bar imaš moje primanje i moj posao da osjetiš što znači rad ,odgovornost naslikao si se s djetetom neznam baš da imaš moje primanje da li bi mi mogao šta priuštiti to ti govorim da shvaćam šta misliš pod uhljebom ali to nisam isto ko i Pravorad Čubrić koji me naziva budaletinom ja bar ne prozivam riječima da mu mama nije dala , kolko znam Plenkovic ima anemiju i zbog toga oslobođen vojske, a Tata Čubrić vjerojatno donio srbske gene kad je donio to prezime i takvo ime , lako se rugat drugome a kad se priča o tebi odmah uvrijeđeni

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam − dva =