Američkom veleposlaniku: Gospodine Kohorst -niste u pravu i ne poznajete Hrvatsku povijest!…Predsjednica je bila isključiva u svojoj izjavi o pozdravu “Za dom spremni”!

Stoga, gospođo predsjednice i gospodine Kohorst, uz dužno poštovanje, ali malo manje isključivosti ne bi Vam škodilo...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst ovog se puta svrstao među one koji su kao poduprli izjavu hrvatske predsjednice o hrvatskom povijesnom pozdravu kojeg je i ona i MNOGI drugi svrstala samo i isključivo u vrijeme NDH i nikako drugačije…

Obzirom da je američki veleposlanik nasjeo na stalnu medijsku halabuku lijevo nastrojenih medija oko tog pozdrava, vrlo je važno napomenuti da se čak i predsjednik Vlade Andrej Plenković mnogo spretnije osvrtao na pozdrav “Za dom spremni”, kad je govorio da se u taj pozdrav ne treba dirati te da isti treba svrstati u vrijeme u kojem se upotrebljavao, spominjući pri tom ratne postrojbe HOS-a koje su ginule braneći Hrvatsku u obrambenom domovinskom ratu pod tim pozdravom i znakovljem, kad ga se stavlja u kontekst obrambenog Domovinskog rata. Drigim riječima pozdrav za dom spremni se mora staviti u dva vremenska razdoblja i ratna događanja,drugi svjetski rat i obrambeni domovinski rat, ali su Kolinda G.K. i g.din Kohorst sebi dali za pravo da budu isključivi svrstavši pozdrav za dom spremni samo i isključivo u drugi svjetski rat, što je jako pogrešno i samim tim se kompromitiraju hrvatski branitelji i sam obrambeni Domovinski rat od srbočetničke i JNA jugofašističke agresorske vojske, rečenice koje je predsjednica već odavno izbacila iz svojih javnih istupa kao i predsjednik vlade i mnogi drugi hrvatski političari , jer im je tako naloženo iz Brisela…

-‘Pozdrav ‘Za dom spremni’ čist kao suza’…

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst pozdravio je priznanje Kolinde G.K. da je “pogriješila” kada je ustaški pozdrav Za dom spremni proglasila starohrvatskim i poručio da, slobodi govora unatoč, “postoje izrazi kojima nema mjesta u modernom društvu”…

“Iako sve zemlje trebaju štititi slobodu govora i političkog izražavanja, postoje neki izrazi kojima nema mjesta u modernom društvu”, napisao je veleoposlanik Kohorst na Twitteru.

“Pozdravljamo nedavnu izjavu predsjednice Grabar-Kitarović oko korištenja govora koji unosi razdor u Hrvatskoj”, napisao je, stavivši link na njezinu subotnju izjavu kojom priznala da je pogriješila kada je za pozdrav Za dom spremni ustvrdila da je povijesni hrvatski pozdrav.

-Sudac Jovanović odlučio: Pozdrav „Za Dom spremni!“ nije fašistički, a Markuš je slobodan čovjek!…

Za dom spremni ustaška je krilatica koja “nema utemeljenja u hrvatskoj povijesti”, mišljenja je Američki veleposlanik u Hrvatskoj Kohorst, ne stavljajući obrambeni Domovinski rat u kontekst svoje objave te napomenuti da su u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu postojale ratne postrojbe HOS-a koje su koristile taj pozdrav kao i skoro sve HV ratne postrojbe koje su se borile protiv srpskog i jugofašističkog agresora i nosile ga na svom ratnom amblemu.

Međutim je Kohorst sve to upakovao u drugi svjetski rat, vjerojatno samo misleći na ustaše, da bi pri tom zaboravio i on kao i naši povjesničari da su isti pozdrav “Za dom spremni” još 1936 godine koristili domobrani za što postoji originalan dokument.Međutim, ne postoje samo ovakvi i slični dokumenti već postoje 42 inačice hrvatskog pozdrava za dom spremni u pisanom povijesnom kontekstu kao i u mnogim glazbenim djelima, što se već objavljivalo u javnosti, ali za to predsjednica i gospodin Kohorst ili ne zna ili ih nisu upoznali hrvatski povjesničari, ili savjetnici koje ona “sama sebi bira”…

Foto-twitter

Jednako je tako na jednoj američkoj medalji američkog kongresa iz 1814. na kojoj na latinskom piše “Pro patria paratus aut vincere aut mori”. To doslovno znači “Za domovinu spremni ili pobijediti ili umrijeti”- također je bio ovaj pozdrav na kojem se jasno vidi što piše i pozdravlja se za dom i domovinu spremni i samim tim bi sad trebalo svrstati sve na svijetu koji uporabe pozdrav za dom spremni, u NDH i Ustaše!?

Povijest ne počinje i ne završava na Drugom svjetskom ratu. Barem ne za Hrvatsku, koja je stvorena i obranjena u Domovinskom ratu od srpsko-crnogorske fašističke agresije i to razdoblje bi se konačno trebalo vrednovati u povijesti.

U Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu zauvijek je obranjena neovisna Hrvatska i za Hrvate i sve građane koji u njoj žive i vole je, nema važnijeg povijesnog razdoblja. Zato to razdoblje treba iznimno poštivati i objektivno vrednovati.

Očito je da bi mnogi u Hrvatskoj, a sad i uz neumjesno miješanje jednog veleposlanika, rado zabranili ratni stijeg bojovnika HOS-a,službeno odobreni stijeg u Domovinskom ratu.

Važno je napomenuti da su Grb Udruga HOS-a odobrile službe Grada Zagreba uz privolu tadašnjeg Ministarstva uprave u vrijeme SDP-ove vlade!

-ZA DOM SPREMNI -SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU…

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rado se slikala sa Hrvatima izvan Domovine uz povijesnu hrvatsku zastavu! FOTO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Kanadi sa Hrvatima uz povijesnu hrvatsku zastavu za koju su iseljeni hrvati nedavno donijeli odluku da će baš ta povijesna zastava biti ona koja resi njihove prostorije i hrvatske proslave!-Uostalom i na Trgu sv. Marka na krovu se nalazi ista!

Stoga, gospođo predsjednice i gospodine Kohorst, uz dužno poštovanje, ali malo manje isključivosti i poznavanja hrvatske povijesti ne bi Vam škodilo.

 

Evo i objava Kolindinog podupiratelja Kohorsta- inače dobrog poslovnog čovjeka koji je nekoliko puta propadao u svojem biznisu i sad ima n biznis s kojim neloše kaže preživljava, a još k tom kad se pridoda veleposlanička plaća , živi se još bolje…Inače jako voli igrati golf i rado je viđen u tim krugovima. Jako mu je žao što u Hrvatskoj nema igrališta za golf, rekao je u jednoj Tv emisiji, pa bi bilo zgodno da kontaktira našu europarlamentarku- HDZ-ovku- Dubravku Šuicu da malo s njom popriča o tom gdje je nestao golf i novac u Dubrovniku. Možda dobije prave informacije?…Žao mu je i što je birokracija u hrvatskoj pretrpana i zagušena. Žao mu je što se ne provode reforme pravosuđa, gdje bi svojim pritiskom ovaj veleposlanik mogao dosta doprinijeti, ali za dom spremni je najvažnija sporedna stvar na svijetu…

PODRIJETLO “ZA DOM SPREMNI” datira iz 1069 godine. Izvor: Časopis USTAŠA Godina Vll studeni 1980., br. 11-12…

“Prihvaćam činjenicu koju su rekli povjesničari, da to nije povijesni hrvatski pozdrav. Međutim poanta te izjave nije bila na tom dijelu rečenice, nego da je on kompromitiran i neprihvatljiv i tu je poanta i na to se treba usredotočiti”, poručila je Predsjednica, rekavši da pogriješila zato što je povjerovala nekome od svojih savjetnika, a da pri tom nije spomenula ime tog ili tih savjetnika.

Zdravko Tomac: ‘Za dom spremni’ nije ustaški – to je domoljubni pozdrav i prije i poslije…

Stoga, gospođo predsjednice i gospodine Kohorst, uz dužno poštovanje, ali malo manje isključivosti i boljeg poznavanja hrvatske povijesti, ne bi Vam škodilo.

M.M.Viribus unitis


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

17 KOMENTARI

 1. ???, sramotno i izdajnički od predsjednice umjesto da pojasni i objasni kako i kad i zašto je pozdrav ZA DOM SPREMNI domoljubni, starohrvatski pozdrav ona u maniru, dodvornice, pudlice, ulizuje se ovom predstavniku države koja je istrijebila, i ubila narode po čitavom svijetu u desecima milijuna još jednom sramotno i izdajnički, ponižavajuće.

 2. Naravno da je to osjetljiva tema. ..nije bilo sporno ni izvorni hrvatski grb ni pozdrav. …no krivica je na krvavom ustaškom režimu koji su zagadili te simbole i sada smo tu gdje jesmo.
  Protivnici hrvatske države će uvijek se time nabacivati i u vanjskoj politici širiti dezinformacije.
  Idemo dalje i dobrim primjerima ušutkajmo te laži. ..mladi trebaju budućnost u ovoj državi.

  • Goran Milkovich Cohen dragi gospodine ,uprite prstom ,kako što je i sam Isus rekao :bacite kamen !-na onu vojsku ispod čije čizme je rasla trava ,iza koje nije tekla rijeka krvi !
   Premili partizani su krvavi pohod nastavili daleko iza 1946. Zar to nije činjenica ?Po tom bi zvijezdu ,dragi gospodine trebalo zgazit ,zapalit ,….Kolike krvave ratove i ubojstva je sama crkva vodila ,nebitno krščanska il muslimanska ….
   Svaki rat nosi svoje gubitke i graške ,a uvijek je bilo kolateralne žrtve ,slagali se mi s tim ili ne

 3. Mr Koghorst
  Ustashe & Domobrans had bee regula Croatian Army who hed defended Croatian idependence in ww2
  It is clearly that alliance had diferent interes to incorporate
  English crown extended family to lead that part of Europe in the interest of English leaderships in Evrope
  All point off blacking NDH is this post ww2 interest

  Croatia has not statrted & has not ended ww2
  All what Croatian young mens had done in ww2 is defence their families and their homes from Srbs cetniks and destruktive gerila partizans.

  All genocid over Croatian population in May 1945
  When all world had celabrated the end of ww2
  Is best indicator
  Who had been fashist & who had been defender of own families & own homes

 4. Svaka susa se upliće i želi izmjeniti našu povijest, ako je tako, treba mu reci neka najprije očisti smeće ispred svojih vrata pa neka se javi!!!
  Mi smo bili država i velika sila a takovih kao sta je dotični nije ih bilo ni na zemljinoj karti!!!
  Bilo bi dobro da mu se uruci u zadnje vrijeme Ruskih povijesnicara, znanstvenika njihovi dokazi o Hrvatima i Hrvatskoj pa bi uvjeren sam zasutio i ostao bez rijeci!!!

 5. Ovom gospodinu preporucujem da sredi rasizam i diskriminaciju ,nasilnu vlast policiske drzave iz koje dolazi ,jer ovdje zakon prije puca pa onda postavlja pitanja ,a zbog vlastiti interesa prilagodjavaju politiku i vlast svugdje po svjetu i instaliraju svoje simpatizere po svim drzavama u svjetu ,koji izdaju interese i volju svog naroda za vlast lagodan zivot i dobra primanja ,

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset − četiri =