Američki marinci u petrinjskoj Osnovnoj školi: Škola je dobila knjige i sliku, a učenici su marincima darovali rukotvorine

Podijeli

Nastavljena suradnja OŠ M.Lovraka Petinja i američkog veleposlanstva u Zagrebu…

7. prosinca 2017. Osnovnu školu Mate Lovraka Petrinja posjetili su pripadnici američkog marinskog korpusa iz sastava snaga osiguranja Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj u pratnji gospođe Marice Bahlen, djelatnice Veleposlanstva SAD-a.

Američko izaslastvo dočekao je ravnatelj u zamjeni profesor Zoran Crljenica u društvu učiteljica engleskog jezika Jasne Anušić i Višnje Gavranović Polanšćak te profesorice povijesti Adele Bućan Paljević. Učenici sedmih i osmih razreda s uzbuđenjem su dočekali svoje goste kojima su postavili mnogobrojna pitanja o životu i radu američkih marinaca. Učenici su se za ovaj razgovor posebno pripremali obzirom da je vođen na engleskom jeziku.
Posjet je nastavak vrlo plodne suradnje Škole i Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu te Oružanih snaga SAD. Škola je već bila uključena u doček i obilazak dijelova 173. zračno-desantne brigade prilikom njihove posjete RH, a učenici su u pratnji učiteljica engleskog jezika posjetili Veleposlanstvo u Zagrebu.

U sklopu suradnje, Škola je krajem rujna 2017. dobila donaciju namještaja i didaktičkog materijala od Oružanih snaga SAD stacioniranih u Italiji.
Posjet marinaca završen je razmjenom poklona – Škola je dobila knjige i sliku, a učenici su marincima darovali rukotvorine koje su sami izradili pod vodstvom učiteljica Ivane Švragulje i Kristine Dumbović.

Nadamo se nastavku uspješne suradnje s pripadnicima Oružanih snaga SAD-a i Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu – kažu iz OŠ Mate Lovraka.


Podijeli