Alkarić Dječije Alke u Vučkovića kod Sinja u brončanom sjaju…

Podsjetimo, ovaj spomenik postavljen je u prigodi 60. Dječje alke 2015. godine, rad akademskog kipara Ivana Fiolića, koji je postao svojevrsna atrakcija za mnoge turiste, naročito u danima Alke i Gospe...

Podijeli

U zaseoku Vučkovići u Brnazama kod Sinja sve je spremno za njihovo slavlje – 64. Dane dječje Vučkovića alke koji će se održati od 16. do 18. kolovoza…

Za ovu prigodu na dnu sela vraćen je restaurirani spomenik malenom alkariću.

‘Ovaj spomenik našem alkariću bio je izrađen od posebne smjese poliestera. U veljači ove godine smo ga odvezli u Zagreb kako bi ga izlili u bronci i sada smo ga uoči ovih naših alkarskih dana vratili na njegovo mjesto. U ovoj aktivnosti imali smo veliku pomoć od stran MORH-a i ministra obrane Damira Krstičevića, kojemu u ime svih Vučkovića od srca zahvaljujem’, kazao je Josip Vučković Bećo, predsjednik Udruge Vučkovića Dječije Alke.

Podsjetimo, ovaj spomenik postavljen je u prigodi 60. Dječje alke 2015. godine, rad akademskog kipara Ivana Fiolića, koji je postao svojevrsna atrakcija za mnoge turiste, naročito u danima Alke i Gospe.

Prigodom otvaranja spomenika istaknuto je kako ovaj lijepi spomenik nije podignut u samu čast male Dječje alke Vučkovići, nego u čast svih alkarića, sudionika dječjih alka diljem Cetinske krajine.

H.H.


Podijeli