ALARMANTAN VIDEO!Tko posjeduje VODU posjeduje VAS – Zastrašujuća istina o privatizaciji voda…

Privatizacija vode privatizacija je života!...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Kada se vodu počne tretirati kao robu gdje cijena vode ovisi o ponudi i potražnji, doći će do toga da će korporacije kontrolirati svu našu pitku vodu, a samim time i nas.”

Naime, u Hrvatskoj je svima jasno da smo jako bogati sa vodom za koju se ne znamo kao država skrbiti te olako predajemo naše izvore u ruke nekih sranih korporacija.

Banke, MMF i ostali, daju zajmove siromašnim zemljama i tako ih na kraju primoraju da korporacije ulijeću sa svojim agencijama, koje nadalje preuzimaju vodu i izvore čiji vlasnici postaju. U Hrvatskoj se o ovom sada već globalnom problemu javno ne govori , ali se potiho društvenim mrežama šire priče da je Hrvatska politika već prodala četiri (4) izvorišta i to pitke vode. Ako je tomu tako, zašto Hrvatska Vlada javno ne obznani istinu o tom. Također je poznato da je Hrvatska jako zadužena država, pa stoga i nije neki veliki problem Svjetskoj banci i MMF-u izvršiti neku vrstu kompenzacije u zamjenu za “plavo zlato” kako sad nazivaju čistu vodu.

Također je kroz povijest dobro poznato da su Hrvati uvijek bili “dobri sluge, a loši gospodari”!? No sad kada imamo svoju neovisnu, samostalnu i demokratsku državu, morali bi napokon shvatiti da ovo bogatstvo kojim raspolaže Hrvatska, a to je upravo čista voda ne padne na koljena kao , recimo Bolivija i slične siromašne države, koje korporativni predstavnici bezdušno izrabljivaju , bez obzira što u Boliviji umire svako peto dijete od onečišćene vode, jer njih zanima samo zarada i ništa drugo da mogu vladati, ne samo tim siromašnim državama već i onim malo bogatijim , a koje su zadužene i ne mogu pratiti tempo vraćanja kredita te na taj način kompenziraju sa siromašnim državama, samo kako bi i dalje zarađivali bez obzira na to što je velika većina ljudi na ovom svijetu i te kako željna pitke vode koju sad mogu samo sanjati.A mnogi od njih umiru ili od žeđi ili od zagađenih voda.

U hrvatskoj, također ne postoje Zeleni, niti Eko udruge- posvećene ovim jako važnim za život vodnim resursima, koji bi barem pokušali na sebe preuzeti odgovornost obrane naših bogatih voda i izvora i vodnih područja, koja su svakim danom sve zagađenija… Doslovce nema nikoga  da se suprotstavi, slobodno bi se moglo reći i nazvati to, interesnim skupinama ili mafiji, kojoj je samo cilj zarada a nikako ne čista i pitka voda i nacionalni interesi, što opskrba vodom zasigurno je.

Imamo i nekoliko nedavnih primjera, rijeka Krka o kojoj se nitko ne skrbi, a koja je užasavajuće onečišćena , ali korupcija kao i na Plitvicama i još nekim hrvatskim mjestima bogatim vodom ne dozvoljava nikom da krene u akciju ispitivanja načina izgradnje velikog broja ilegalno sagrađenih vila i vikendica, čije fekalije i sve štetno odlazi u slapove kojima se dolazi diviti po nekoliko milijuna turista, niti ne znajući što se sve krije u toj vodi koja izgleda “čista”. Također imamo i Vrelo rijeke Cetine za koje se glasno priča da je već predano u koncesiju strancu koji će u krajnjem, cijelim ciplinidnim tokom tražiti mjesta za ogromnu zaradu koju im može ponuditi i ova kraška ljepotica.

Tek nekoliko pojedinačnih ispada u Saboru zbog rijeka i izvora , ali sve na kraju završi kao da se o ničem nije niti govorilo, što smo imali priliku gledati i u interesnom sukobu kontraverzne Martine Dalić i Mira Bulja, koje je već polako “palo u zaborav”. Također je u velikoj opasnosti i rijeka Jadro i rijeka Lika, kao i sve naše rijeke i izvori ukoliko se napokon ozbiljno ne počme voditi zakonska i prava briga o vodama u Hrvatskoj od strane vodećih političara. Procjena je stranih stručnjaka za vodu da će se u svijetu u skoro vrijeme voditi i ratovi za vodu kao i za naftu.Negdje se već vode.

Privatizacija vode privatizacija je života!

POMOZITE U ŠIRENJU ISTINE, PODIJELITE VIDEO SA PRIJATELIMA!

M.M.Viribus unitis


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 16 =