AKO JE PENAVA ŠEŠELJ- TKO JE ONDA MILOŠEVIĆ?…

Zgroženi smo silovanjem u Zadru i želimo kazniti te monstrume koji su to uradili,no zar i ovi koji su to radili po Vukovaru nisu isti takvi monstrumi,zar ih te žene ionako ranjene i ponižene moraju sretati po gradu i po šalterima kada trebaju podići neki dokument?...

Podijeli

Cijeli tjedan gledam komentare naših „eminentnih“ novinara vezano za događaje gradskog vijeća u Vukovaru…

Gradonačelnik je jedini krivac za sve.

Drži grad u histeriji 90-tih,tjera mlade,mladim srbima brani ono na što imaju pravo,čak smo eto danas i čuli da koristi retoriku Vojislava Šešelja,osuđenog ratnog zločinca.

No po toj logici ako je Penava Šešelj koji je osuđen za huškanje koje je prouzročilo zločine u Vukovaru onda je i Penava „ratni zločinac“,zar ne?

Idemo sad malo vidjeti šta se tu uistinu dešava.

U društvu postoji ujednačen stav da je Vukovar bio izložen strašnoj velikosrpskoj agresiji.

Postoje i osuda za sve to što je preživio taj grad i njegovi stanovnici i branitelji,pogotovo nakon predaje.

Postoji i kakav takav suživot u tome gradu.

No postoje i ratni zločinci koji su ubijali i silovali, koji šeću gradom i smiju se svojim žrtvama.

Neki  od njih čak rade u državnim i gradskim strukturama.

Godine prolaze a po tom pitanju ništa se ne mijenja,traži se od nas da to zaboravimo.

Iskreno ne mogu a ne zapitati se da li bi Premijer Plenković zaboravio da mu je prvi susjed napravio zločin nad njegovom obitelji,da li bi i tada birokratski upućivao na brojke i lakonski odgovarao da eto postoje oni koji naprosto sav njegov „trud“ za smirivanjem situacije sabotiraju.

Prilično sam siguran da tu misli samo na gradonačelnika Penavu i ljude oko njega,volio bih da griješim.

Zar je suživot da se zaboravi sve,da se zločinci časte ?

Nitko nema ništa kontra ijednog pisma (mada ćirilice u Vukovaru nije bilo za vrijeme Jugoslavije), ali zar niie normalno i ljudski da se prvo vrate kosti ubijenih,da se ranjenim obiteljima da mjesto gdje mogu doći i isplakati se nad tim kostima?

Zgroženi smo silovanjem u Zadru i želimo kazniti te monstrume koji su to uradili,no zar i ovi koji su to radili po Vukovaru nisu isti takvi monstrumi,zar ih te žene ionako ranjene i ponižene moraju sretati po gradu i po šalterima kada trebaju podići neki dokument?

Kakvi smo mi to ljudi kada optužujemo jednog mladog gradonačelnika koji živi sa tim ljudima svaki dan i koji je odlučio sav taj strašan i ogroman teret uzeti na svoja leđa i pokušat bar ublažiti tu silnu nepravdu?

Sramim se što živim s ljudima koji njega uspređuju sa Šešeljem a da pritom ne mogu  ne zapitati se, ako je Penava Šešalj, tko je u toj igri Milošević,dok je Šešelj huškao,tko je vodio državu?

Neka vas sve blagoslovi dragi Bog!

Autor / Luka Krkoč


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here