Ako je Nezavisna Država Hrvatska (NDH) bila fašistička, što je onda bila Srbija, odnosno Jugoslavija u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata?…

Podijeli

Ako je Nezavisna Država Hrvatska (NDH) bila fašistička, što je onda bila Srbija, odnosno Jugoslavija u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata?…

(Pitanje za milijun kuna!)

Naime, otkako su izgubili sve ratove, Srbija neprestano prebacuje Hrvatima da su „ustaše“, „fašisti“, „koljači“ i tome slično. Čak idu toliko daleko da od Hrvatske traže i odštetu za zlodjela koja su navodno činili ustaše prema Srbima.

A naši političari i politikanti na sve to šute, kao da se to nas ne tiče.

Međutim, žalosno je što smo smetnuli s uma da narod koji zaboravlja svoju prošlost zalaže svoju sadašnjost i prodaje svoju budućnost!

Što mi primjerice znamo o NDH osim onog što su nam „servirali“ Srbi i Jugoslaveni? U školama se sve do 1990-te učila crno-bijela povijest. Partizani i komunisti su dobri, a ostali su „bagra“ koje se treba što prije riješiti.

Kako god okrenuli, nažalost, do današnjih dana, nemamo vjernu sliku Nezavisne Države Hrvatske, ali ni svega drugog što se događalo u našoj daljnjoj ili bližoj  prošlosti.

Kod nas se povijest piše i tumači – kako aga kaže!

Tko su uostalom ti koji nisu dozvolili niti dozvoljavaju da se ni nakon toliko godina ne istražuju zločini u Blaiburgu, Jazovki, Macelju, stotine masovnih  grobnica od „Triglava do Vardara“, koje su nam ostavili partizani i drug Tito? Što mi znamo o pripadnicima zloglasne OZNA-e i UDBA-e? Pored toga, ne istražuju se niti je tko odgovarao za 150 dosad otkrivenih masovnih grobnica iz Domovinskog rata!

Sve je to  u magli i dobro se prikriva. Zašto?

Srbi nas uspoređuju s fašistima kad netko na neki domoljubni koncert ili manifestaciju dođe u crnom, a još više kad čuju daje netko viknuo – Za dom spremni.

partizanski zločini
Partizanski zločini

Vrijeme je da se otkriju karte, da istina dođe na vidjelo. Dakle, Hrvati su oduvijek bili vitezovi i mučenici, a velikosrbi i jugokomunisti banditi i koljači!

U hrvatskoj povijesti malo kada ćete čuti da je Nezavisna Država Hrvatska (NDH) bila uspostavljena nakon sramotnog bijega srpsko-jugoslavenske kraljevske obitelji, ministara i generala, koji su godine 1941.  doveli Jugoslaviju do potpunog raspada i gubitka svake državne vlasti – bez vlade, bez vojske, bez područja i bez časti. Stoga je NDH uspostavljena  kao nasljednica nestale Jugoslavije, prema načelima mirovnih ugovora 1919., kad su nakon raspada Austro-Ugarske monarhije dijelovi njezini  bili nasljednici tog carstva.

Tko je hrvatsku domovinu pomogao dovesti pod vlast velikosrpskih okupatora?

Partizani, rodom Hrvati!

Može li se povijest govoriti i pisati i na način, kako to rade bivši Jugoslaveni?

Povijest su oduvijek pisali pobjednici, što se ne može reći za Hrvate. Njima još i danas povijest pišu Srbi, razni pupovci, markovine, pusići, klasići, tomići, jakovine, stazići, puhovski, goldsteini…

Sramno da sramnije ne može biti!

Inače, o uspostavi NDH u Zagrebu 10. travnja 1941. mnogo je toga namjerno prešućeno, marginalizirano ili falsificirano. Pa, i to, da je pukovnik Slavko Kvaternik izvršio uspostavu NDH preko Radio Zagreba u 16 sati, a da su njemačke čete započele ulaziti u grad Zagreb sat kasnije. Tu činjenicu, kažu, može posvjedočiti i preko 150.000 zagrebačkih stanovnika koji su na ulicama grada oduševljeno slavili uspostavu NDH, što opisuju čak i neki komunistički svjedoci.

Također treba objasniti da u smislu hrvatskog državnog prava NDH nije bila nova država, već nastavak 16. stoljeća stare Države Hrvatske iza Karpata i na Jadranu (626-1918). Ona je izravni pravni nasljednik  Kraljevine Hrvatske, Dalmacije i Slavonije, koja je postojala sve do prevarantskog  „ujedinjenja“ sa Srbijom 1. prosinca 1918. Stoga se govori o uspostavi!

Spomenimo tek još (istine radi) kakva je recimo bila sudbina ministara NDH, o čemu se malo zna. Naime, za vrijeme NDH preminuli su ministri dr. Anton Filipančić i dr. Ljudevit Šolc, žrtvom neodgovornih osveta  pali su razriješeni ministri dr. Mladen Lorković i krilnik vitez Vokić u Lepoglavi, 1945. Zapadni saveznici izručili su od 1945-47. komunističkoj Jugoslaviji ministre dr. Mehmeda Alajbegovića, dr. Milu Budaka, dr. Vladimira Košaka, vojskovođu viteza Slavka Kvaternika, dr. Julija pl. Makanca, general-poručnika Miroslava Navratila , dr. Mirka Puka i doadmirala viteza Nikolu Steinfla, koji su zajedno s Živanom Kuveždićem osuđeni i pogubljeni. Dr. Andrija Artuković, bio je izručen 1987. iz SAD na temelju lažnih optužbi, osuđen na smrt i umro u bolničkom zatvoru u Zagrebu. Ostali su umrli u izbjeglištvu od 1946.-1990., itd. i tako redom.

HRT-ov prilog o proglašenju NDH:

*Nezavisna Država Hrvatska (NDH), država koja je postojala u okviru osovinskoga poretka tijekom II. svjetskoga rata na području dijela današnje Hrvatske, BiH i dijela današnje Srbije; u njoj je uspostavljen ustaški režim, a politika joj je uvelike ovisila o odlukama Njemačke i Italije kao vojno-političkih pokrovitelja; nestala je nakon vojnog poraza Njemačke u svibnju 1945. NDH je nastala u jeku Travanjskoga rata i sloma Kraljevine Jugoslavije, a proglasio ju je preko radija vođa domovinske ustaške skupine S. Kvaternik 10. IV. 1941. pošto je V. Maček odbio ponudu Nijemaca da proglasi hrvatsku državu unutar osovinskoga sustava. Od svojega povratka u Hrvatsku 15. IV. 1941. do početka svibnja 1945. na čelu NDH bio je poglavnik A. Pavelić, koji je kao vođa ustaškoga pokreta već od početka 1930-ih djelovao na rušenju Jugoslavije i uspostavi neovisne hrvatske države. (enciklopedija.hr)

Autor / Mladen Pavković

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 

 


Podijeli