Ako je Mesić ratni profiter, prvo mu oduzmite  odličja!

Jesmo li imali lupeža na čelu države 10 godina?...

Podijeli

Jesmo li imali lupeža na čelu države 10 godina? – pita se u najnovijem broju na naslovnoj stranici Hrvatski tjednik…

Jesmo li imali lupeža na čelu države 10 godina? – pita se u najnovijem broju na naslovnoj stranici Hrvatski tjednik.

Ovaj domoljubni list objavio je da je na Općinskom sudu u Splitu  potvrđeno da je Stjepan Mesić lagao o australskim čekovima, da nije predao čekove Zakladi za djecu Hrvatske ni bolnici u Gospiću.

Riječ je  o tome da je na večeri u Hrvatskom klubu u Sydneyu 1992., predsjednik tog društva Nikola Grubišić, ovom čovjeku, (koji je tada navodno lijepo pjevao ustaške pjesme!), dao  ček na 50 tisuća australskih dolara. To je bio novac, piše Hrvatski tjednik,  prikupljen u korist Hrvatskog nacionalnog fonda koji je imao račun u Villachu u Austriji, na koji se slao sav novac prikupljen iz dijaspore. No, taj novac tamo nikad nije došao.

PRESUDA PROTIV STIPE MESIĆA: Lagao je o čekovima iz Australije…

O tome je 2013. pisao novinar Slobodne Dalmacije Josip Jović, a ovaj ga je tužio sudu.

Sad je izgubio.

Drugim riječima, to znači da je bivši žalosni predsjednik RH bio ratni profiter!

Stoga, kao i za njegovo već „zaboravljeno“  dostavljanje tajnih dokumenata Haagu, a poglavito za njegovo tamošnje sramno blaćenje hrvatske države i hrvatskih generala, odmah mu se trebaju oduzeti odličja.

Prije svega, treba ostati bez odlikovanja Velereda kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, koje mu je u srpnju 2005. svečano uručio tadašnji predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Za to odličje predložila ga je Vesna Pusić.

Inače, da sve bude u „obiteljskom krugu“ Mesić je 2008. Šeksu dodijelio odlikovanje Velereda kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.

Sjetimo se kako je jadni Mesić brzinom munje 2000. godine istaknute hrvatske generale poslao u mirovinu, jer im nije dozvolio da se kao aktivna vojna lica bave politikom.

Nu,  može li sada Hrvatska dozvoliti da navodni ratni profiter i čovjek bez morala i dalje bude okićen kao Božična jelka s nečim što mu ne pripada (i nije mu pripadalo nikada!)?

Mladen Pavković

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 


Podijeli