AKADEMIK PEČARIĆ ODGOVORIO NAČELNIKU OPĆINE TISNO IVANU KLARINU

'Dnevnik u znaku Za dom spremni'
'Dnevnik u znaku Za dom spremni'
Podijeli

Donosimo odgovor akademika Pečarića načelniku općine Tisno Klarinu

ODGOVOR NAČELNIKU OPĆINE TISNO G. IVANU KLARINU

 Poštovani g. Klarin,

Sa zaprepaštenjem sam pročitao vijest da ste se i Vi pridružilu onima koji u Republici Hrvatskoj sprovode velikosrpski Memorandum SANU 2 i za to još tvrdite da je u duhu antifašističke povijesti mjesta Tisna.

Knjiga „Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’“ govori o hrvatskim braniteljima, istinskim antifašistima koji su pobijedili u Domovinskom ratu velikosrpskog fašističkog agresora. Među tim istinskim antifašistima su i naši HOS-ovci kojih su se fašistički agresori strašno bojali. Poznato je koliki je bio strah velikosrpskih  fašističkih agresora od pokliča naših HOS-ovaca ZA DOM SPREMNI pa čak i samog njihovog obilježja u kome je taj poklič. Sam poklič su koristili i mnogi drugi hrvatski branitelji, ali posebno izdvajam HOS-ovce jer je njihovo simbol s tim pokličrm i zvanično registriran u današnjoj Hrvatskoj.

Vašim izjednačavanjem hrvatskih branitelja s ustašama Vi zapravo radite isto što su svo vrijeme radili velikosrpski fašistički agresori koji su za vrijeme Domovinskog rata o hrvatskim braniteljima govorili kao o ustašama, a hrvatsku državu nazivali Tuđmanova ustaška država.

Načelnik Tisnog zabranio predstavljanje knjige “Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’” akademika Josipa Pečarića…

To rade mnogi u Srbiji i danas pokušavajući prikriti bit fašističkie velikosrpske agresije na Hrvatsku. Moja knjiga upravo pokušava to spriječiti, pa su zato njena predstavljanja i u Zagrebu i u Splitu organizirale udruge hrvatskih branitelja.

S druge strane sigurno su zadovoljni u Župi sv. Duha u Tisnom jer im mora goditi Vaša sugestija da o obrani Domovinskog rata, a protiv velikosrpsko Memorandua SANU 2 treba koristiti njihove prostorije, a ne prostorije Općine Tisno.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Josip Pečarić

Redoviti član HAZU

Dopisni član DANU

D.J.


Podijeli