AGROKOR Dobavljači koncerna ne pristaju na otpis starih potraživanja veći od 15 posto

"Iako su na svojoj koži najviše osjećali financijske probleme koncerna, članovi Koordinacije proizvođača i dobavljača šokirani su razmjerima dubioza prikazanih u konsolidiranom financijskom izvješću", istaknuli su. Napominju da neće odustati od svog starog duga, niti će prihvatiti eventualne otpise veće od 15 posto...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ukupne obveze Agrokor grupe, prema revizorskom izvješću, iznosile su na kraju 2016. godine 56,28 milijardi kuna.

Dobavljači Agrokora neće odustati od naplate svojih starih potraživanja prema koncernu niti će prihvatiti eventualne otpise veće od 15 posto, odgovorili su u utorak iz Koordinacije proizvođača i dobavljača na Hinin upit.

“Iako su na svojoj koži najviše osjećali financijske probleme koncerna, članovi Koordinacije proizvođača i dobavljača šokirani su razmjerima dubioza prikazanih u konsolidiranom financijskom izvješću”, istaknuli su. Napominju da neće odustati od svog starog duga, niti će prihvatiti eventualne otpise veće od 15 posto.

“Dobavljači su ključni za funkcioniranje Agrokora jer bez njihove redovite opskrbe koncern neće izdržati do nagodbe, što znači da nitko neće vratiti svoj novac“, navode iz Koordinacije proizvođača i dobavljača. Prema jučer objavljenom revidiranom financijskom izvješću, konsolidirani gubitak Agrokor Grupe, koja obuhvaća Agrokor d.d. i povezana društva, za 2016. godinu iznosi 11,04 milijardi kuna, dok je u 2015. taj gubitak, nakon prepravljenih izvješća, bio 3,6 milijardi kuna. Ukupne obveze Agrokor grupe, prema revizorskom izvješću, iznosile su na kraju 2016. godine 56,28 milijardi kuna.

Govoreći o otpisu potraživanja dobavljača koja su nastala prije otvaranja postupka izvanredne uprave (10. travnja), izvanredni povjerenik Ante Ramljak je podsjetio da su mali dobavljači isplaćeni gotovo u cijelosti, a da će ostali sigurno morati otpisati dobar dio svojih potraživanja. Oni koji su potpisali sporazum o tzv. roll up kreditu, dobit će 35 do 40 posto svojih starih potraživanja, a oni koji nisu puno manje, možda 15-tak posto, i to će im se smatrati avansom do sklapanja nagodbe, pojasnio je Ramljak. H

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •