AFERA INA-MOL: JEŽIĆ NA SUĐENJU SANADERU – ‘Sve sam prijavio zbog svoje paranoje da novac na računu moje švicarske tvrtke ne povežu sa mnom’

Sanadera sam prijavio zbog svoje paranoje...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

”U atmosferi straha sve sam prijavio USKOK-u zbog paranoje da novac na računu moje švicarske tvrtke ne povežu sa mnom. Osjećaj straha se povećao nakon što su mediji počeli objavljivati priče vezane za kupnju Ininih dionica preko ciparskih tvrtki pa sam zaključio da bi provjere računa mogle dovesti do mene”, izjavio je Ježić dodavši kako je o svemu obavijestio svojeg tadašnjeg odvjetnika Marijana Hanžekovića.

Jesu li mu obećali honorirati terećenje Sanadera?

Odgovarajući na pitanja Sanaderovg branitelja Prodanovića, Ježić je ponovio i kako o svojoj odluci nije kontaktirao direktora Xenoplasta Stephana Hurlimanna, već je to učinio Hanžeković.

“Tijekom razgovora u USKOK-u spomenuo sam Hurlimanna, no prije odlaska u USKOK s njim se nisam sastao u Švicarskoj, niti smo se vidjeli u Zagrebu”, rekao je Ježić. Pritom je odbacio bilo kakvu mogućnost da je jednom prilikom kazao kako mu je u USKOK-u rečeno da će mu se “honorirati terećenje Sanadera”.

Sa svima razgovarao preko odvjetnika

Ježić je još jednom ponovio da ne poznaje Imru Fazekasa te kako s njim nikada nije razgovarao, već da je s tim naftnim menadžerom razgovarao njegov švicarski odvjetnik Urs Hausheer.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, USKOK Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.H

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 17 =