“AFERA” I POLICIJSKA AKCIJA U ŠIBENIKU: Stipe Petrina otkrio čiji je sin provalio u sef visokopozicioniranog HDZ-ovog političara koji je navodno tatici”ukrao 650 000 kuna”…

Podijeli

Dok mediji bruje o slučaju “krađe iz tatinog sefa” za čiji povod još nemamo informaciju je li bila riječ o iznudi maloljetnika ili, kako nagađa lokalni medij,da je riječ o tome da se maloljetnik htio ‘svidjeti’ i na taj način pridobiti prijatelje, prilikom čega je svom ocu, navodno HDZ-ovom moćniku, “ukrao čak 650 000 kuna”kako navodi RTL, Stipe Petrina na svom je Facebook profilu prilično sigurno javno objavio o kome je riječ, ali i iznio ozbiljne optužbe…

U Šibeniku su se posljednjih dana zbivale neuobičajeno mnogobrojne policijske aktivnosti, odnosno uhićenja navodno čak tridesetak osoba, i to zbog navodne iznude maloljetnika, donosi Slobodna Dalmacija.

Lokalni portal Šibenik.in objavio je da se o tim uhićenjima već danima “šuška” po cijelom gradu, no šibenska policija nije medijima dala apsolutno nikakvu službenu informaciju o tome što se događa.Kad se malo “zaviri” u pozadinu šibenskih uličnih priča, jasno je i zašto su u policiji tako šutljivi, možda i više nego inače.

Kako doznaje ŠibenikIN, šibenska policija je privela nekoliko osoba. No policija o detaljima šuti te kaže da će s njima izaći tek nakon dovršene istrage. Doznaje se da je istragom obuhvaćeno oko 30 osoba, međutim službenih podataka o broju uhićenih nema.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je u subotu da je akcija u tijeku, no demantirala je da je došlo do masovnih uhićenja.

Otac uhićenog mladića: Nije ništa ukrao, nego je dobio

Ipak, uhićen je najmanje jedan mladić. Njegov otac ispričao je da mu je desetak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan i da je tada uhićen njegov 20-godišnji sin te mu je oduzet motocikl koji je nedavno kupio.

“Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao, nego ga je dobio. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše. Neka kažu tko je ukrao novac i kome, i tko ga je dijelio po gradu”, rekao je za ŠibenikIN otac uhićenog.

Naime, prema pouzdanim informacijama, žrtva navodne iznude je maloljetni potomak jednog od najutjecajnijih šibenskih dužnosnika iz vladajuće HDZ-ove garniture, donosi jutarnji.hr

Iz policije su javili sljedeće

Policija: Izvijestit ćemo na vrijeme

– O svim dovršenim kriminalističkim istraživanjima redovito obavještavamo javnost u dnevnim izvješćima, a o aktivnostima koje su u tijeku izvijestit ćemo na vrijeme i ako se utvrde kaznena djela i njihovi počinitelji – kratko je odgovorila Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, na naš upit, donosi jutarnji.hr..

Zanimalo nas je jesu li istinite kuloarske tvrdnje o široj policijskoj akciji u Šibeniku, pri čemu je obuhvaćeno 30 osoba.

Povod za tako opsežnu akciju je uhićenje 20-godišnjaka koji je navodno kupio motocikl ukradenim novcem dobivenim od izvjesnog maloljetnika, donosi jutarnji.hr.

Objava Petrine u cijelosti

Želite konkretna imena??? Nema problema. Dajte si malo truda i pročitajte sve zapisnike sa sjednica županijske skupštine od 2013. do 2020. jedno 20 puta sam JAVNO govorio o toj UMREŽENOSTI i INSTITUCIJAMA ORGANIZIRANOG KRIMINALA u županiji Šibensko-kninskoj. Dajem riječ na sljedećoj ću PONOVNO govoriti. Od vas samo tražim da me PODRŽITE posebno vi stanovnici Šibensko – kninske županije!”, napisao je Petrina na društvenim mrežama.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here